Euroleague: Ο Ζέλικο Ρέμπρατσα στους 101 σπουδαιότερους παίκτες

Euroleague: Ο Ζέλικο Ρέμπρατσα στους 101 σπουδαιότερους παίκτες

Έναν από τους καλύτερους, ντελικάτος και συγχρόνως με άψογη τεχνική σέντερ συμπεριέλαβε η Ευρωλίγκα στο Τοπ 101 όλων των εποχών: δεν είναι άλλος από τον εξαιρετικό Ζέλικο Ρέμπρατσα!

Ο Σέρβος-Γιουγκοσλάβος σέντερ έκανε σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη και είχε θετική εικόνα στο ΝΒΑ όπου μετακόμισε αμέσως μετά την εξαιρετική του διετία στον Παναθηναϊκό. Αν δεν υπήρχαν τα καρδιακά προβλήματα είμαστε σίγουροι πως και στο ΝΒΑ τα νούμερα του θα ήταν ψηλότερα.

Ο Ρέμπρατσα ήταν λεπτός, έδειχνε αδύναμος αλλά η άψογη τεχνική του, τα μακριά του χέρια, τα σπουδαία ποσοστά ευστοχίας του και η ικανότητα του σε ριμπάουντ και μπλοκ, τον έφεραν στην πρώτη γραμμή των ψηλών τη δεκαετία του 1990 στην Ευρώπη. Εποχή κατά την οποία κατέκτησε δύο φορές την Ευρωλίγκα, το 1992 με την Παρτιζάν σε ηλικία 20 ετών και αρκετά αργότερα με τον Παναθηναϊκό το 2000! Στο ίδιο διάστημα κατέκτησε τα πάντα με την Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας, καθώς βρέθηκε πρώτος σε δύο Ευρωμπάσκετ (1995, 1997), ένα παγκόσμιο (1998) και δεύτερος στην Ατλάντα στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Η καριέρα του ήταν τρόπον τινά εξαρτώμενη από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Μαζί κατέκτησαν την Ευρωλίγκα του 1992 και ακολούθως βρέθηκαν παρέα στο Τρεβίζο και την Μπενετόν όπου ο Ρέμπρατσα έπαιξε από το 1995 ως το 1999 (πρωτάθλημα το 1997). Ήταν ο διάδοχος του Ντίνο Ράτζα στον Παναθηναϊκό το 1999, μία από τις πρώτες και μεγαλύτερες μεταγραφές του Ζοτς στους “πράσινους”. Στην Ελλάδα έκανε θραύση. Στέφθηκε πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό το 2000 και το 2001, ήταν ο MVP της Α1 την πρώτη χρονιά και ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών την επόμενη, αντίπαλος με τον μεγάλο Ράτζα που είχε μετακομίσει στον Ολυμπιακό!

Το 2000, βέβαια, ήταν η σπουδαιότερη σεζόν της καριέρας του καθώς αναδείχτηκε MVP του φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης, όπου αυτός κι ο Παναθηναϊκός κατέκτησαν τη δεύτερη Ευρωλίγκα της ιστορίας τους . Ο Ρέμπρατσα κατέκτησε επίσης δύο πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας, αλλά και το Σαπόρτα του 1999 όταν έπαιζε στην Μπενετόν.

Πέντε χρόνια στο ΝΒΑ Ο Ρέμπρατσα επιλέχθηκε στο Νο54 του ντραφτ-1994 από τους Σιάτλ Σούπερ Σόνικς και τελικά τα δικαιώματα του κατέληξαν στους Πίστονς αφού πέρασαν πρώτα από τα χέρια των Τίμπεργουλφς και των Ράπτορς. Πήγε στο Ντιτρόιτ αμέσως μετά την τελευταία του χρονιά με τον Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι του 2001.

Έπαιξε στους Πίστονς τρεις σεζόν, αλλά όπως γράψαμε και στον πρόλογο, τα προβλήματα στην καρδιά του στέρησαν μία σπουδαιότερη καριέρα στο ΝΒΑ. Ένα μικρό πέρασμα από τους Χοκς (τρία ματς) και δύο σεζόν στους Κλίπερς ολοκλήρωσαν τον κύκλο του στο ΝΒΑ όπου έπαιξε σε 215 ματς και είχε 5,9 πόντους και 3,2 ριμπάουντ.

Επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Βαλένθια ολοκληρώνοντας εκεί την όμορφη, πετυχημένη καριέρα του…

Πηγή: Eurohoops.net

https://www.youtube.com/watch?v=bwgYAMv4uDs

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter