Euroleague: Θαύμα Ολυμπιακού, νυστέρι ο Σπανούλης

Euroleague: Θαύμα Ολυμπιακού, νυστέρι ο Σπανούλης

Νίκη-θαύμα πέτυχε ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με 72-59 στο Φάληρο. Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με 8 ετοιμοπόλεμους παίκτες, στους οποίους δεν περιλαμβάνονταν οι Σπανούλης-Πρίντεζης!

Ωστόσο έπαιξαν εκπληκτική άμυνα και κυριάρχησαν απόλυτα στο παρκέ, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 33-34, αλλά το τέλος της γ’ περιόδου βρήκε την ελληνική ομάδα στο +16 (σκορ 54-38).

Η διαφορά έφτασε και τους 20 πόντους υπέρ του Ολυμπιακού (65-45), πριν η ΤΣΣΚΑ μειώσει με σερί 0-11 και πρωταγωνιστή τον Μάικ Τζέιμς. Οι 6.357 θεατές πανηγύρισαν εκστασιασμένοι τον απρόσμενο θρίαμβο στις κερκίδες του ΣΕΦ.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο μπροστάρης της εκπληκτικής εμφάνισης, με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα και 3 τάπες. «Ήταν μία εκπληκτική βραδιά για όλους εμάς», παραδέχθηκε στο τέλος. «Παλέψαμε και ιδρώσαμε όσο ποτέ», πρόσθεσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ (11 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και ο Αντώνης Κόνιαρης (5 π.) προστάτευσαν τα κεκτημένα στο τέλος. Ο Μπράντον Πολ είχε 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Ο Ρούμπιτ πέτυχε 13 πόντους, ο Μπόλντγουιν 8, ο Έλις 3, ο Βεζένκοφ 2, ενώ έπαιξε χωρίς να σκοράρει και ο 17χρονος Νικολαϊδης.

Ο Τζέιμς πέτυχε 20 πόντους και ο Χίλιαρντ 11 για την ΤΣΣΚΑ. Ο Κώστας Κουφός πρόσθεσε 4 για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Σπανούλης

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, του οποίου ο τραυματισμός αποδείχθηκε αρκετά σοβαρός και απαιτεί -ξανά- νυστέρι.

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» θα χάσει το υπόλοιπο της περιόδου της Εuroleague, αφού υπέστη ρήξη περονιαίων τενόντων, ουσιαστικά στο ίδιο σημείο όπου εγχειρίστηκε την άνοιξη του 2019.

Απουσίασαν επίσης οι τραυματισμένοι Πρίντεζης, Ρότσεστι, που έχουν υποστεί θλάσεις, καθώς και ο χειρουργημένος Χαραλαμπόπουλος.

Ο Ολυμπιακός εξετάζει -μεταξύ άλλων- την περίπτωση του 30χρονου Αμερικανού γκαρντ Σακίλ ΜακΚίσικ (1μ96), ο οποίος αγωνιζόταν στην τουρκική Μπεσίκτας.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 10-14 και βρίσκεται στην 11η θέση, όχι πολύ μακριά από την προνομιούχο οχτάδα. Η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη (16-8) παραμένει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, αλλά απειλείται από τις Μακάμπι (15-8) και Παναθηναϊκό (13-10).

Ο Παναθηναϊκός, που προέρχεται από τη χθεσινή ήττα στο Βελιγράδι, υποδέχεται τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ (21.30).

Η Εφές νίκησε τη Ζαλγκίρις στην Κωνσταντινούπολη με 96-91 και εξακολουθεί να προπορεύεται με ρεκόρ 21-3. Η Ρεάλ κέρδισε στο Βερολίνο με 103-97.

* Την επόμενη εβδομάδα η Euroleague διακόπτεται μέχρι τις 20 του μήνα, αφού στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχει προγραμματιστεί η τελική φάση του εγχώριου Κυπέλλου.

Οι εδώ ημιτελικοί Προμηθέας-Περιστέρι και Διαγόρας Δρυοπιδέων-ΑΕΚ θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τετάρτη σε Πάτρα και Αιγάλεω αντίστοιχα, ενώ ο τελικός θα γίνει στο Ηράκλειο την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, με μαθητές στις εξέδρες.

Η διοργανώτρια ΕΟΚ απέρριψε για λόγους ασφαλείας το κοινό αίτημα των τεσσάρων ομάδων να παραλάβουν εισιτήρια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter