Εuroleague: Oι αθλητές ζητούν τερματισμό της σεζόν

Εuroleague: Oι αθλητές ζητούν τερματισμό της σεζόν

Τον τερματισμό της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 ζήτησε με επιστολή του προς την Εuroleague το συνδικάτο των καλαθοσφαιριστών. 

H Ένωση Παικτών (ELPA) επισημαίνει το αυξημένο κίνδυνο τραυματισμών και την ανάγκη για εντατική προετοιμασία διάρκειας έξι εβδομάδων για να επανέλθουν στην κατάλληλη σωματική κατάσταση.

Σύμφωνα με τη σερβική ιστοσελίδα Νova, που έδωσε την επιστολή των αθλητών στη δημοσιότητα, το περιεχόμενο είναι το εξής:

«Το διάστημα των τριών εβδομάδων δεν είναι επαρκές προκειμένου να κάνουν οι παίκτες σωστή προετοιμασία. Ορισμένοι έχουν πρόσβαση σε προπονητικά κέντρα, άλλοι όμως δεν έχουν τέτοια πολυτέλεια. Η επιστροφή στις προπονήσεις συνδυάστηκε με τεστ που είχαν κακά αποτελέσματα, εξαιτίας της ανεπαρκούς προπόνησης ή των λανθασμένων συνθηκών. Η συνέχιση της σεζόν στην EuroLeague θα πολλαπλασίαζε το ρίσκο τραυματισμών και άλλων προβλημάτων υγείας, με αντίκτυπο και στην επόμενη χρονιά. Πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι ύστερα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής, οι αθλητές χρειάζονται τουλάχιστον έξι εβδομάδες προετοιμασίας πριν ξεκινήσουν τους αγώνες, ώστε να μειωθεί το ρίσκο τραυματισμών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σχετική τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου -όπου έλαβαν μέρος οι αρχηγοί των 18 ομάδων και άλλοι έμπειροι μπασκετμπολίστες- η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ του τερματισμού της σεζόν. Διαφώνησαν κυρίως οι παίκτες της Εφές, η οποία προηγείται στη βαθμολογία.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου βρίσκεται σε διαβούλευση με τις ομάδες από το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέσα στην ίδια μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει σχέδιο για ολοκλήρωση της σεζόν μέσα στον Ιούλιο, με όλες τις ομάδες να συγκεντρώνονται σε μία πόλη για να δώσουν κεκλεισμένων των θυρών τους αγώνες που υπολείπονται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter