Euroleague: Οι «γερόλυκοι» της Ρεάλ απέκλεισαν την Παρτιζάν

Euroleague: Οι «γερόλυκοι» της Ρεάλ απέκλεισαν την Παρτιζάν

Μέσα από τα χέρια της έχασε η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς την πρόκριση στο φάιναλ-φορ της Euroleague. Η έμπειρη Ρεάλ κέρδισε στη Μαδρίτη με 98-94 ανατρέποντας διαφορά 18 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο, μετέτρεψε το 0-2 σε 3-2 και πήρε το εισιτήριο για το Κάουνας, όπου θα αντιμετωπίσει την «άσπονδη» Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον δεύτερο ημιτελικό, όπως και πέρυσι.

Μετά τις νίκες της Ρεάλ, της Μονακό και του Ολυμπιακού, οι γηπεδούχοι μετρούν 17-0 σε πέμπτα ματς στην ιστορία των πλέι-οφ. Η Ρεάλ έγραψε ιστορία με την πρόκριση επί της Παρτιζάν, αφού το 0-2 δεν είχε ανατραπεί ποτέ σε σειρά πέντε αγώνων.

H Παρτιζάν προηγήθηκε στο ημίχρονο με 39-55, ενώ η διαφορά έφτασε και τους 18 πόντους. Ωστόσο, η Ρεάλ αντεπιτέθηκε με πρωταγωνιστή τον 37χρονο «Τσάτσο» Ροντρίγκεθ και ισοφάρισε το ματς στο 34ο λεπτό (81-81). Ο πολύπειρος Σέρχιο Γιουλ και ο Μάριο Χεζόνια έφεραν τους Ισπανούς στο 97-88 και οι Σέρβοι έχασαν την τελευταία ευκαιρία τους με το άστοχο σουτ του Κέβιν Πάντερ στο 97-94.

Από τη Ρεάλ, που έπαιξε χωρίς τον τιμωρημένο Γιαμπουσέλ και τους τραυματίες Ντεκ, Κορνελί, Πουαριέ, πρωταγωνίστησαν οι Ροντρίγκεθ (19), Μούσα (20), Ταβάρες (12), Χεζόνια (13), Ουίλιαμς-Γκος (10), Γιουλ (8).

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πέτυχε 10 πόντους σε 25 λεπτά για την Παρτιζάν. Διακρίθηκαν και οι Πάντερ (28), Έξουμ (16), Λεσόρτ (12), Νάναλι (9), ΛεΝτέι (9).

Νωρίτερα, η Μονακό σφράγισε το δικό της διαβατήριο για το Κάουνας, με νίκη 97-86 επί της Μακάμπι στο Μόντε Κάρλο (3-2). Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, του Μάικ Τζέιμς και των Οκόμπο, Λόιντ, Ντιαλό, Μπράουν, Χολ, Μοτιεγιούνας, Μονέκε θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό, την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 6 μ.μ. Οι Τζέιμς και Οκόμπο πέτυχαν από 21 πόντους για τη Μονακό. Είχαν περάσει 26 χρόνια από την τελευταία συμμετοχή γαλλικής ομάδας σε φάιναλ-φορ.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκρισή του χθες, με το 84-72 επί της Φενέρμπαχτσε (Σλούκας 22, Βεζένκοφ 17, Παπανικολάου 14, ΜακΚίσικ 11) στον πέμπτο αγώνα στο ΣΕΦ, όπου η σειρά ολοκληρώθηκε με σκορ 3-2. Οι Πειραιώτες θα λάβουν από τη διοργανώτρια αρχή μόλις 558 εισιτήρια για το φάιναλ-φορ, αλλά υπολογίζουν ότι θα έχουν τη συμπαράσταση περίπου 2.500 Ελλήνων στο Κάουνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter