Euroleague: Οι κορυφαίοι μπλοκέρ της δεκαετίας

Euroleague: Οι κορυφαίοι μπλοκέρ της δεκαετίας

Η Ευρωλίγκα έκανε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στους κορυφαίους μπλοκέρ της τελευταίας δεκαετίας, στο οποίο ξεχωρίζουν πολλοί πρώην… Έλληνες!

Τα μπλοκ αποτελούν άμυνα με ιδιαίτερη σημασία στο σύγχρονο μπάσκετ. Εκτός από το ότι σταματούν την αντίπαλη ομάδα, μπορούν να βάλουν τον κόσμο στην εξίσωση και να φέρουν τα… πάνω – κάτω σε ένα ματς. Ποιοι είναι όμως οι κορυφαίοι μπλοκέρ της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα.

Συνολικά ο κορυφαίος της Ευρωλίγκας παραμένει ακόμα και σήμερα ο Φραν Βάσκεθ, με τον Ισπανό να μετράει 249 μπλοκ στην κορυφαία διοργάνωση. Ακριβώς από πίσω του όμως είναι ένας γνώριμός μας από την θητεία του στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τον Μπράιαν Ντάνστον. Ο Αμερικανός βρίσκεται στην δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα με 242, όμως, όπως φαίνεται και στο αφιέρωμα της Ευρωλίγκας, ο σέντερ της Εφές είναι ο κορυφαίος της δεκαετίας! Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στατιστικά, ο Ντάνστον δεν θα αργήσει να ξεπεράσει τον Βάσκεθ, καθώς με βάση το γεγονός πως μοιράζει κατά μέσο όρο 1,3 μπλοκ, η 6η αγωνιστική, κατά την οποία η Εφές θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό, μπορεί να είναι σημαδιακή για τον ίδιο.

Μάλιστα και η δεύτερη θέση ανήκει σε έναν πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, καθώς ο Κάιλ Χάινς σταμάτησε τους αντιπάλους του 222 φορές, ενώ στην συνέχεια βρίσκουμε τους Άλεξ Τάιους (210), Τιμπόρ Πλάις (170) και Άντε Τόμιτς (154).

Μπορεί στο σύνολο ο Μπράιαντ Ντάνστον να βρίσκεται στην κορυφή, όμως σε ό,τι έχει να κάνει με τον μέσο όρο, αυτή βρίσκεται αλλού και συγκεκριμένα στον Ουόλτερ Ταβάρες.

Ο σέντερ της Ρεάλ από τον Νοέμβριο του 2018, όταν και υπέγραψε με την Βασίλισσα, μετράει κατά μέσο όρο 1,6 μπλοκ ανά αγώνα, αποτελώντας το απόλυτο σκιάχτρο της Ευρωλίγκας. Δεύτερος ακολουθεί ο Άρτσιομ Παρακχούσκι με 1,4, ενώ ακολουθούν οι Μπέγκιτς (1,3), Ντάνστον (1,3) και Τάιους (1,2). Να σημειώσουμε πως όλοι αυτοί είχαν τουλάχιστον 75 ματς στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πάμε τώρα στα μεμονωμένα παιχνίδια, εκεί όπου η απίστευτη επίδοση του Έκπε Ούντο παραμένει στην κορυφή. Ο άλλοτε σέντερ της Φενέρ μέτρησε 7 μπλοκ στις 11/2 του 2016 απέναντι στην Μάλαγα, νούμερο που κανένας άλλος παίκτης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει σε αυτή την δεκαετία.

Από την άλλη η δεύτερη θέση έχει πέντε(!) κατόχους, καθώς οι Τάιους, Ράντλ, Αλντεμίρ, Λάσμε, Ερντέν και Φίσερ μοίρασαν από 6 μπλοκ σε ένα παιχνίδι.

Ο Ούντο έχει την κορυφή και σε ό,τι έχει να κάνει με την καλύτερη σεζόν ενός παίκτη στην Ευρωλίγκα, με τον ίδιο μάλιστα να καταλαμβάνει και την δεύτερη θέση στον σχετικό πίνακα.

Αρχικά ο ίδιος με τα 2,3 μπλοκ του στην σεζόν 2015-2016 κατέχει την πρώτη θέση, ενώ την σεζόν 2019-2017 μέτρησε 2,2 ανά αγώνα, επίδοση που του χαρίζει ακόμα θέση στον πίνακα.

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Άρτσιομ Παρακχούσκι (2), Αντρέι Κιριλένκο (1,9) και Σον Τζέιμς (1,9).

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter