Euroleague: Θριαμβευτής ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο (80-77)

Euroleague: Θριαμβευτής ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο (80-77)

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός στην Ιταλία επί της Αρμάνι Μιλάνο διακόπτοντας το σερί των τεσσάρων αποτυχημένων εκτός έδρας εμφανίσεων: 80-77, παρά το 30-42 της ανάπαυλας.

«Αυτό που άλλαξε ήταν η νοοτροπία μας», δήλωσε ο Γιώργος Βόβορας μετά τον θρίαμβο. «Ήρθαμε για να παλέψουμε επί σαράντα λεπτά και δικαιωθήκαμε».

Ο πρωταθλητής Ελλάδας έπιασε πολύ κακή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο όταν βρέθηκε να χάνει με διαφορές που έφτασαν και τους 15 πόντους (40-25).

Η αντεπίθεση ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο με καλή άμυνα και πρωταγωνιστές τους Μποχωρίδη, Παπαπέτρου, Μήτογλου. Μάλιστα ο τελευταίος ισοφάρισε σε 64-64 περίπου 6,5 λεπτά πριν το φινάλε. Η Αρμάνι ξέφυγε και πάλι αλλά ο Παναθηναϊκός προσπέρασε για πρώτη φορά με απανωτά τρίποντα των Νέντοβιτς και Παπαπέτρου 1/12 πριν το τέλος (75-76).

Ο Γιώργος Παπαγιάννης πέτυχε ένα κρισιμότατο καλάθι με κάρφωμα και έπαιξε και καλή άμυνα αμέσως μετά, αλλά ο Νέντοβιτς αστόχησε σε μία βολή και το σκορ έμεινε στο 77-79 στα 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Η Αρμάνι είχε την τελευταία επίθεση, οπου ο Σαντ-Ρόος αμύνθηκε σωστά μπροστά στον Σιλντς. Ο Παπαπέτρου πήγε στη γραμμή στα 3 δευτερόλεπτα και έβαλε 1/2 βολές, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για να ψάξουν το τρίποντο της ισοφάρισης οι Ιταλοί.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Μακ 8(1), Μποχωρίδης 3(1), Παπαγιάννης 8, Παπαπέτρου 14(2), Φόστερ, Νέντοβιτς 16(2), Ουάιτ 9(1), Μήτογλου 14, Σαντ-Ρόος 5(1), Μπεντίλ 3(1).

Από την ομάδα του Έτορε Μεσίνα,  που έπαιξε χωρίς τον Ισπανό Ροντρίγκεθ, διακρίθηκαν οι Πάντερ (16), Ντιλέινι (14), Σιλντς (13), ΛεΝτέι (10).

Την ερχόμενη εβδομάδα, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός (4-7) φιλοξενεί τη Ζαλγκίρις Κάουνας, βράδυ Παρασκευής στο ΟΑΚΑ. Μία μέρα νωρίτερα, ο Ολυμπιακός (που νωρίτερα απόψε ηττήθηκε εκτός έδρας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 80-61) δοκιμάζεται στο Βελιγράδι απέναντι στον ομόχρωμο Ερυθρό Αστέρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter