Euroleague: Θρίαμβος Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι με «τορπίλη» Χάρισον (85-82)

Euroleague: Θρίαμβος Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι με «τορπίλη» Χάρισον (85-82)

Ένα τρίποντο του Άαρον Χάρισον από απόσταση 8 μέτρων χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη απέναντι στη Μακάμπι με 85-82 και τον ανέβασε στο 3-1, με δύο απανωτές σπουδαίες εντός έδρας νίκες μέσα στη «διαβολοβδομάδα» τα Εuroleague. H ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε ισοφαρίσει 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τρίποντο του Ουίλμπεκιν. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 44-40.

Κορυφαίος παίκτης των «ερυθρολεύκων» ήταν αυτή τη φορά ο αειθαλής Βασίλης Σπανούλης (11 π.), ο οποίος πέτυχε καθοριστικά καλάθια στην δ’ περίοδο και επέτρεψε στον Γιώργο Μπαρτζώκα να κρατήσει τον Σλούκα (6 π.) στον πάγκο. Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν εξίσου σημαντικός, με 14 πόντους, 4/5 τρίποντα και σημαντικά ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου (3 π.) μοίρασε 6 ασίστ και ο Χασάν Μάρτιν είχε 16 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο ήρωας της βραδιάς Χάρισον πέτυχε 12, ενώ έπαιξαν και οι Πρίντεζης 6, Τζένκινς 5, Ζαν-Σαρλ, Λαρεντζάκης, Έλις 8, ΜακΚίσικ 4. Ο Ουίλμπεκιν ήταν πρώτος σκόρερ της Μακάμπι με 18 πόντους, ενώ ο άλλοτε «κόκκινος» Χάντερ πρόσθεσε 15, οι Μπράιαντ, Τζόουνς από 12 και ο Έλληνας Τάιλερ Ντόρσεϊ 4.

Οι εκκωφαντικές εκπλήξεις συνεχίστηκαν απόψε, με τις γερμανικές ομάδες να κλέβουν την παράσταση. Η ΄Αλμπα Βερολίνου νίκησε την πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα με 93-89, ενώ η Μπάγερν Μονάχου ανέτρεψε διαφορά 20 πόντων σε ένα ημίχρονο απέναντι στη γηπεδούχο Φενέρμπαχτσε και κέρδισε στην Πόλη με 75-71.

H Zαλγκίρις οδηγεί την κούρσα με 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, οι τρεις από τους οποίους δόθηκαν εκτός έδρας. Χθες συνέτριψε την κορυφαία της περυσινής σεζόν Εφές με 89-73, σε παιχνίδι που έγινε στο Κάουνας μπροστά σε 5.011 φιλάθλους! Στη Λιθουανία επιτρέπεται να χρησιμοποιείται το 50% της χωρητικότητας των γηπέδων.

Την ερχόμενη εβδομάδα παίζουν Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε και Μπάγερν-Ολυμπιακός, ενώ το παιχνίδι των «πρασίνων» (1-2) με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία, που αρχικά είχε κερδηθεί στα χαρτιά, θα διεξαχθεί σε ύστερη ημερομηνία. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε χθες από τη Μπαρτσελόνα στην Ισπανία με 97-89 μετά από παράταση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter