Euroleague: Όρθιες σε «καυτές» έδρες Ρεάλ Μαδρίτης και Μονακό

Euroleague: Όρθιες σε «καυτές» έδρες Ρεάλ Μαδρίτης και Μονακό

Η Ρεάλ και η Μονακό αποδείχθηκαν αλύγιστες μέσα σε γήπεδα «ηφαίστεια» (Βελιγράδι και Τελ Αβίβ αντίστοιχα) και απέχουν πλέον μία νίκη επί την πρόκριση στο φάιναλ-φορ της Euroleague στο Κάουνας.

Η Ρεάλ θριάμβευσε επί της Παρτιζάν με 82-80 μπροστά σε 20.000 φανατισμένους Σέρβους, που πήγαν στη Σταρκ Αρένα έτοιμοι να πανηγυρίσουν την πρόκριση. Πλέον η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγείται με 2-1 και παραμένει φαβορί, αφού και το τέταρτο ματς θα γίνει στην έδρα της.

Οι Σέρβοι μπήκαν στο παιχνίδι με σερί 12-0 , έφτασαν τη διαφορά στο +15, δέχθηκαν την αντεπίθεση των έμπειρων Ισπανών (46-45, 58-63), προσπέρασαν ξανά με τρίποντο του Νάναλι (77-75), αλλά δέχθηκαν το καθοριστικό τρίποντο από τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος 24’’ πριν τη λήξη (77-80). Ο Νάναλι αστόχησε αμέσως μετά και η Ρεάλ σφράγισε τη νίκη με εύστοχες βολές του Μάριο Χεζόνια.

Απουσίασαν οι τιμωρημένοι λόγω της …γρονθοπατινάδας στον προηγούμενο αγώνα Πάντερ, Λεσόρτ (Παρτίζαν) και Γιαμπουσέλ, Ντεκ (Ρεάλ). O Γκάμπριελ Ντεκ και ο Ματίας Λεσόρτ θα παίξουν στο τέταρτο ματς, την Παρασκευή στο Βελιγράδι. Ο αποψινός αγώνας κύλησε μέσα σε αθλητικά πλαίσια χωρίς παρατράγουδα από τη φανατισμένη κερκίδα.

Οι ΛεΝτέι (15), Σμάιλαγκιτς (15), Νάναλι (13) ήταν οι κορυφαίοι της Παρτιζάν. Ο Iωάννης Παπαπέτρου πέτυχε 4 πόντους, ενώ ο Έξουμ (11 π.) ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έπαιξε κανονικά.

Ο Έντι Ταβάρες επέστρεψε από τον τραυματισμό του και ήταν ο πρωταγωνιστής της Ρεάλ με 26 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Ουίλιαμς-Γκος πρόσθεσε 22, ο Χεζόνια 12 και ο Μούσα 9.

Η θαρραλέα Μονακό άλωσε το Τελ Αβίβ με σκορ 78-83 και ξαναπήρε στα χέρια της το πλεονέκτημα έδρας (2-1), οπότε χρειάζεται άλλη μία νίκη επί της Μακάμπι για να γιορτάσει την πρόκριση στο πρώτο φάιναλ-φορ της ιστορίας της.

Οι Μονεγάσκοι προηγήθηκαν με 32-41 στην ανάπαυλα και με 59-68 στις αρχές της δ’ περιόδου, με ρεσιτάλ του Μάικ Τζέιμς (21), αλλά και των Λόιντ (15), Οκόμπο (12). Από τη Μακάμπι του Όντεντ Κάτας, που δεν προηγήθηκε ποτέ, διακρίθηκαν οι Κόλσον 17, Μπάλντγουιν 16, Μπράουν 12. Ο τέταρτος αγώνας θα γίνει την Παρασκευή στο Τελ Αβίβ.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα αναζητήσει μία τουλάχιστον νίκη επί της Φενέρμπαχτσε για να ξαναπάρει στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας. Η σειρά βρίσκεται στο 1-1, η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες και οι επόμενοι δύο αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη και την Παρασκευή, με ώρα έναρξης 20:45. Εάν χρειαστεί πέμπτο ματς, αυτό θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο Φάληρο.

Αύριο θα συνεχιστεί στη Λιθουανία και η σειρά των αγώνων Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προηγείται με 2-0. Το φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί στο Κάουνας στις 19 και 21 Μαΐου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter