Euroleague: Όρθιος και στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός

Euroleague: Όρθιος και στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός

Μετά τη Βαρκελώνη, ο καταπληκτικός Ολυμπιακός άλωσε και τη Μαδρίτη: 87-89 επί της περυσινής φιναλίστ της Euroleague Ρεάλ! Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε το καλάθι του θριάμβου 3’’ πριν ακουστεί η κόρνα και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του. Η Ρεάλ πάτησε το γκάζι στα τέλη της β’ περιόδου, όταν προηγήθηκε με 38-31, ενώ έφτασε στο 73-67 και 81-75 στο 36ο λεπτό με τρίποντα του πολύπειρου Γιουλ. Ο ψύχραιμος Ολυμπιακός έμεινε ψύχραιμος και προσπέρασε 83-84 ενάμισυ λεπτό πριν το τέλος με καλάθια των Λαρεντζάκη, Σλούκα.

Ο ασύγκριτος Κώστας Σλούκας ευστόχησε σε 2/2 βολές για το 85-87, ο Σέρχιο Γιουλ ισοφάρισε, αλλά ο Σλούκας πέτυχε το νικητήριο καλάθι 3’’ πριν το φινάλε μπροστά στον θεόρατο Ταβάρες, ο οποίος αστόχησε στην εκπνοή. “Eίμαι χαρούμενος για τον Κώστα”, σχολίασε ο Μπαρτζώκας. “Μπορούμε να παιξουμε πολύ καλύτερα. Βρήκαμε απαντήσεις σε ό,τι δοκίμασε η Ρεάλ και ήμασταν υπομονετικοί”.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ διακρίθηκαν και οι Σλούκας (14 πόντοι, 7 ασίστ), Ουόκαπ (9 π.), ΜακΚίσικ (10 π.), Μπολομπόι (11 π.), Λαρεντζάκης (8 π.). Έπαιξαν και οι Λούντζης, Κάνααν 3, Πίτερς 5, Φαλ 6, Μπλακ. Απουσίασε και αυτή τη φορά ο τραυματίας Παπανικολάου.

Από την ομάδα του Τσους Ματέο, που έπεσε στο 1-2, διακρίθηκαν οι Μούσα 17, Ταβάρες 14, Γιουλ 14, Γιαμπουσέλ 13, Κορνελί 11.

Nωρίτερα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Άλμπα στο Βερολίνο με το βαρύ 93-64 (Γκριγκόνις 14, Άντριους 13, Λη 11). Οι «πράσινοι» υποδέχονται την Μονακό την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός συνεχίζει την …εκστρατεία του στην Ισπανία, με αντίπαλο τη Βασκόνια στη Βιτόρια το ίδιο βράδυ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter