Euroleague: Όρθιος ο Ολυμπιακός στο θρίλερ του Τελ Αβίβ

Euroleague: Όρθιος ο Ολυμπιακός στο θρίλερ του Τελ Αβίβ

Θριαμβευτική νίκη επί της Μακάμπι πέτυχε ο Ολυμπιακός μέσα στο Τελ Αβίβ: 87-89 μετά από θρίλερ διάρκειας 45 λεπτών! Στον κανονικό αγώνα, το σκορ ήταν ισόπαλο 73-74.

Στην παράταση, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 81-86 με διαδοχικά τρίποντα των θαυμάσιων Λαρεντζάκη, Βεζένκοφ, αλλά η Μακάμπι πλησίασε στον πόντο με πρωταγωνιστή τον άλλοτε «κόκκινο» Οθέλο Χάντερ. Ο Ουίλμπεκιν μείωσε σε 87-88 με 2/3 βολές επτά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (88-88), ο Λαρεντζάκης έβαλε μία βολή αμέσως μετά και ο Μπράιαντ αστόχησε από τη σέντρα, σε σουτ όπου η μπάλα μπήκε και βγήκε!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άσχημα και βρέθηκε να χάνει με 40-33 στο ημίχρονο, όταν ειχε 1/8 τρίποντα και 9 λάθη. Η αφύπνιση του Κώστα Σλούκα τον βοήθησε να προσπεράσει (48-49 και αργότερα 57-60). Οι εύστοχες βολές του Κώστα Σλούκα 2’’ πριν το φινάλε έστειλαν το ματς στην παράταση, αφού προηγουμένως έβαλε 1/ 2 ο Ουίλμπεκιν.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 21 πόντους και 11 ασίστ, εμώ διακρίθηκαν ιδιαίτερα και οι Λαρεντζάκης (13), Πρίντεζης (12), Βεζένκοφ (8), Ζαν-Σαρλ (8), ΜακΚίσικ (10). Έπαιξαν και οι Χαραλαμπόπουλος 5, Σπανούλης, Μάρτιν 6, Τζένκινς, Έλις 6. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν χωρίς τους τραυματίες Παπανικολάου, Χάρισον.

Για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Ουίλμπεκιν πέτυχε 25 πόντους αλλά ήταν μοιραίος. Ξεχώρισαν και οι Χάντερ 11, Μπράιαντ 15, Ζίζιτς 12, Τζόουνς 9.

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον απολογισμό 10 νίκες και 8 ήττες, ενώ η Μακάμπι έπεσε στο 8-11.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Βιλερμπάν, με την οποία ισοβαθμεί στη 16η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 5-12, μπροστά από την ουραγό Χίμκι (2-17).

Θα απουσιάσει ο τραυματίας Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ το κοουτσάρισμα θα αναλάβει και πάλι ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Η συμφωνία με τον Όντεντ Κάτας αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Το βράδυ της Παρασκευής, οι ελληνικές ομάδες επιστρέφουν στο προσκήνιο της Euroleague, με τους αγώνες Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκού στην Τουρκία και Ολυμπιακού-Βιλερμπάν στο Φάληρο.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προηγείται στη βαθμολογία με ρεκόρ 14-4, ενώ η Μπαρτσελόνα ακολουθεί με 13-6. Η Ρεάλ έχει 12-6 και η Ζενίτ 11-5.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter