Euroleague: «Παρέλαση» Παναθηναϊκού με Μέικον

Euroleague: «Παρέλαση» Παναθηναϊκού με Μέικον

Μία από τις πιο εντυπωσιακές νίκες του τα τελευταία χρόνια πέτυχε ο Παναθηναϊκός: 95-69 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, με πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Ντάριλ Μέικον, που πέτυχε 34 πόντους σε 26 λεπτά.

Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 52-35. Πριν την αποψινή αναμέτρηση, οι δύο αντίπαλοι ήταν ισόβαθμοι με ρεκόρ 1-4.

Τα 9 τρίποντα του Μέικον είναι ρεκόρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Euroleague, καταρρίποντας τα 8 του Ταϊρίς Ράις στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ίδιο γήπεδο προ διετίας. Το απόλυτο ρεκόρ μίας νύχτας στη διοργάνωση είναι 10 τρίποντα. Ο 25χρονος άσος του Παναθηναϊκού είχε απόψε 9/12 τρίποντα, 2/2 δίποντα και 3/3 βολές.

Εξαιρετική απόδοση είχαν επίσης οι Νεμάνια Νέντοβιτς (17 π. με απόλυτη ευστοχία), Χάουαρντ Σαντ-Ρόος (13 π.) και ο Γιώργος Παπαγιάννης, που μέτρησε 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 τάπες.

Ο Παναθηναϊκός έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα με πρωταγωνιστές τους Σαντ-Ρόος, Μέικον και προηγήθηκε με 14 πόντους (22-8). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου παρέλαβε τη σκυτάλη μολονότι έπαιζε τραυματίας και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 19 πόντους πριν την ανάπαυλα, με απανωτά τρίποντα του Ντάριλ Μέικον (45-26).

Στα τελευταία 15 λεπτά η Εφές δεν είχε στον πάγκο τον προπονητή της Εργκίν Αταμάν, ο οποίος αποβλήθηκε στο 57-45 με δύο τεχνικές ποινές. Αμέσως μετά ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 14-0 και …εξαφανίστηκε στον ορίζοντα (71-45), μέσα σε αποθέωση από το κοινό του στο ΟΑΚΑ.

Ο Παπαπέτρου πέτυχε 8 πόντους, οι Πέρι, Κασελάκης, Ουάιτ, Φέρελ από 2, ο Μποχωρίδης 3, ενώ έπαιξαν και ο Έβανς, Φλόιντ. Οι «πράσινοι» έγραψαν 15/33 τρίποντα.

Από την ελλιπή Εφές, που έπαιξε χωρίς τους Μίτσιτς, Ντάνστον, Άντερσον, ο Μπομπουά πέτυχε 16 πόντους, ο Μπράιαντ 15, ο Σίνγκλετον 11 και οι Λάρκιν, Πλάις 9.

Ο Παναθηναϊκός θα μείνει στην Αθήνα, αφού το βράδυ της Παρασκευής υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη γαλλική Βιλερμπάν, στην οποία αγωνίζεται ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

O Ολυμπιακός (4-2), που χθες νίκησε δύσκολα στο ΣΕΦ την Άλμπα Βερολίνου με 87-83, επιστρέφει αύριο στο προσκήνιο, ξανά γηπεδούχος, με αντίπαλο την έτερη τουρκική, Φενέρμπαχτσε (2-4).

Η Μπαρτσελόνα (6-0) είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της διοργάνωσης, αφού κέρδισε χθες τη Φενέρ με καλάθι του Μίροτιτς στην εκπνοή. Η Αρμάνι ηττήθηκε από τη Μπάγερν στο Μόναχο με 83-77 και έπεσε στο 5-1. H Zαλγκίρις (0-6) έμεινε στο “υπόγειο” της βαθμολογίας χωρίς νίκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter