Euroleague: Πατατράκ στο Βελιγράδι για τον Παναθηναϊκό

Euroleague: Πατατράκ στο Βελιγράδι για τον Παναθηναϊκό

Ήττα που μπορεί να τον βάλει σε περιπέτειες στο κυνήγι μίας θέσης στα πλέι-οφ υπέστη στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός. Ο πρωταθλητής Ελλάδας έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα με 78-73, μολονότι προηγήθηκε με διαφορά 11 πόντων στο τέλος της γ’ περιόδου (46-57). Στο ημίχρονο, ο Αστέρας που προερχόταν από σερί τεσσάρων ηττών προηγήθηκε με 35-32.

Οι «πράσινοι» έκαναν κάκιστη εμφάνιση στο τελευταίο δεκάλεπτο, μετά το 55-65, όταν είχαν πληθώρα κακών επιλογών και άστοχων σουτ. Συνολικά μέτρησαν 4/22 τρίποντα.

Ο Νικ Καλάθης έκανε τη χειρότερη φετινή εμφάνισή του (9 πόντοι, 0/7 τρίποντα, 5 ασίστ, 4 λάθη), ενώ αρνητικός ήταν και ο Τζίμερ Φρεντέτ (11 πόντοι, 4 λάθη). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου (4 π.) αποχώρησε στο ημίχρονο με ενοχλήσεις στη μέση.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Κέβιν Πάντερ ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού με 24 πόντους και με ένα καθοριστικό τρίποντο στο τελευταίο λεπτό, όταν το σκορ ήταν 71-73.

Κομβικό ρόλο για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έπαιξε και ο άλλοτε «πράσινος» Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος πέτυχε 12 πόντους, μετά από πολλές εβδομάδες απουσίας λόγω τραυματισμού.

Ο Ρικ Πιτίνο επιφύλασσε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, όπου επέλεξε τους Παππά, Μπεντίλ αντί των Φρεντέτ, Τόμας. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με εξαιρετική άμυνα και προηγήθηκε με 9-21 στο δεκάλεπτο, πριν δεχθεί την αντεπίθεση από τους Σέρβους.

Οι Γιώργος Παπαγιάννης και ΝτεΣόν Τόμας ήταν πρώτοι σκόρερς του «τριφυλλιού» με 12 πόντους. Τη σύνθεση συμπλήρωσαν οι Παππάς 10, Μπεντίλ, Ράις 4, Τζόνσον 3, Μήτογλου 8, Ουάιλι, ενώ δεν έπαιξε καθόλου ο Ράουτινς.

Την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός (που παραμένει 6ος με ρεκόρ 13-10) υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει απολογισμό 10-13.

Η 24η αγωνιστική της Εuroleague θα ξεκινήσει το βράδυ της Πέμπτης, με τον αποδεκατισμένο Ολυμπιακό (9-14) να φιλοξενεί στο ΣΕΦ την πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν χωρίς τους Σπανούλη, Ρότσεστι, που επέστρεψαν τραυματίες από το Κάουνας, ενώ αναμένεται να απουσιάσει και ο Πρίντεζης.

Τα δεκάλεπτα: 9-21, 35-32, 46-57, 78-73

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter