Euroleague: Πέρασε η Μπαρτσελόνα, χτύπησε ο Καλάθης

Euroleague: Πέρασε η Μπαρτσελόνα, χτύπησε ο Καλάθης

Η Μπαρτσελόνα θα είναι η αντίπαλος της Εφές στον κυριακάτικο τελικό της Euroleague στην Κολωνία. Η ομάδα του Νικ Καλάθη και του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο με 84-82 στον συναρπαστικό δεύτερο ημιτελικό με καλάθι του Κόρι Χίγκινς 8 δέκατα του δευτερολέπτου πριν το τέλος.

Στο ημίχρονο, οι Καταλανοί προηγήθηκαν με 51-42, αλλά το σκορ έγινε 59-67 υπέρ των Ιταλών στα τέλη της γ’ περιόδου. Ο Κέβιν Πάντερ είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην Αρμάνι, αλλά αστόχησε ανενόχλητος 7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, πριν πετύχει το νικητήριο καλάθι ο Χίγκινς.

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Μπάρτσα, αλλά τραυματίστηκε (διάστρεμμα) όταν προσγειώθηκε σε πόδια αντιπάλου στο 37ο λεπτό με το σκορ στο 78-76 και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παιχνίδι. Η συμμετοχή του στον κυριακάτικο τελικό θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη έως απίθανη. Ο Καλάθης τελείωσε τον ημιτελικό με 17 πόντους, 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 2 τάπες, 2 τρίποντα και 3 λάθη σε 25:40 συμμετοχής.

Ο Μίροτιτς πέτυχε 21 πόντους, ο Χίγκινς 11, ο Αμπρίνες 10 και ο «γερόλυκος» Γκασόλ 10 για τη Μπαρτσελόνα. Ο Πάντερ ήταν πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα με 23 πόντους, ενώ ο Μίτσοβ πέτυχε 14, ο Σιλντς 13 και ο Ροντρίγκεθ 11.

Στον πρώτο ημιτελικό, η Εφές νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 89-86 μετά από θρίλερ, αν και προηγήθηκε με διαφορά 21 πόντων στα μέσα της γ’ περιόδου. Το φάιναλ-φορ διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών στην Κολωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter