Euroleague: Άδοξη ήττα για τον Παναθηναϊκό στη Βαλένθια

Euroleague: Άδοξη ήττα για τον Παναθηναϊκό στη Βαλένθια

Μεγάλη ευκαιρία νίκης έχασε ο Παναθηναϊκός στη Βαλένθια, σε ένα παιχνίδι όπου επέστρεψε από το -16 στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Οι Ισπανοί κέρδισαν με 94-87 και άφησαν τον πρωταθλητή Ελλάδας στην 6η θέση της κατάταξης, στο φινάλε της 22ης αγωνιστικής της Euroleague. Αυτή ήταν η 9η ήττα του Παναθηναϊκού (13-9).

Στο ημίχρονο, η Βαλένθια προηγήθηκε με 55-45, παρά τους 14 πόντους του Ράις. «Αργά ή γρήγορα, οι παίκτες μου θα καταλάβουν ότι τα πρωταθλήματα κερδίζονται από την άμυνα», παραπονέθηκε, από την ανάπαυλα κιόλας, ο Ρικ Πιτίνο.

Οι «πράσινοι» μείωσαν τη διαφορά στους 3 πόντους στα μέσα της γ’ περιόδου, αλλά το τέλος της βρήκε την ισπανική ομάδα να προηγείται με 80-64, με καταιγισμό από τρίποντα (13/23 σε εκείνο το σημείο).

Ο Παναθηναϊκός αντεπιτέθηκε με 13 αναπάντητους πόντους και τελικά ισοφάρισε σε 82-82 λίγο πριν το τελευταίο τρίλεπτο. Το 5ο φάουλ του Καλάθη και του Παπαγιάννη στα τελευταία δευτερόλεπτα αποδείχθηκαν χαριστική βολή για την ελληνική ομάδα, μαζί με κάποια χαμένα ριμπάουντ.

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα. Ο Ταϊρίς Ράις πέτυχε 21 πόντους και ο Τόμας 16.

Έπαιξαν με τον Παναθηναϊκό, στη «Λα Φοντέτα», και οι Παπαγιάννης 6 (10 ρ.), Ράουτινς, Παπαπέτρου 5, Βουγιούκας, Τζόνσον 5, Φρεντέτ 9, Ουάιλι, Μήτογλου, Μπεντίλ 3.

Ο Μαυροβούνιος Ντούμπλιεβιτς ήταν ο κορυφαίος της Βαλένθια με 19 πόντους, ενώ ο Κολόμ πέτυχε 14, ο Βίβες 12 και ο Ντόρνεκαμπ 13. Οι Ισπανοί ισοβαθμούν με την Αρμάνι στην 7η θέση, με ρεκόρ 11-11.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Εφές νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι με 85-78. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης προηγείται στη βαθμολογία με ρεκόρ 19-3,ενώ τρεις διώκτες της ισοβαθμούν στο 16-6: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ.

Η Μακάμπι βρίσκεται στο 14-8. Ο Ολυμπιακός έμεινε στην 10η θέση με 9-13, μαζί με τους Ερυθρό Αστέρα, Χίμκι.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (Τετάρτη) και τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ (Παρασκευή). Ο Ολυμπιακός θα παίξει εκτός έδρας με τη Ζαλγκίρις (Τρίτη) και εντός με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Πέμπτη).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter