Euroleague: Με άδεια χέρια και ο Παναθηναϊκός

Euroleague: Με άδεια χέρια και ο Παναθηναϊκός

Το μαρτυρικό διήμερο για τις ελληνικές ομάδες στην Ιβηρική ολοκληρώθηκε με ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μπαρτσελόνα: (98-86, ημίχρονο 55-47). Ο Ολυμπιακός έχασε σχεδόν αμαχητί από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη 24 ώρες νωρίτερα. Το μεταξύ τους ντέρμπι ξεχάστηκε αρκετά γρήγορα.

O Παναθηναϊκός ήταν εύστοχος και προσεκτικός στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά πλήρωσε την κακή αμυντική παρουσία του και τις αδυναμίες στο ριμπάουντ, ειδικά στο πρώτο μέρος. Η ευστοχία του Τζίμερ Φρεντέτ και η δημιουργική ικανότητα του Νικ Καλάθη (13 ασίστ) τον κράτησαν κοντά μέχρι το 81-77 του 34ου λεπτού.

Οι Καταλανοί ξέφυγαν στο φινάλε και ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Ο Παναθηναϊκός δεν προηγήθηκε ποτέ, αν και έφτασε σε απόσταση βολής μία φορά (60-58). Στο πλευρο του στάθηκαν μερικές δεκάδες Ελληνες θεατές.

Έπαιξαν για τον Παναθηναϊκό οι Τόμας 12, Ράις 10, Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 10, Παππάς, Βουγιούκας 2, Τζόνσον, Φρεντέτ 19, Καλάθης 13, Ουάιλι 6, Μήτογλου 6, Μπεντίλ 3.

Ο ακριβοπληρωμένος Νίκολα Μίροτιτς ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του αγώνα με 23 πόντους, εκ των οποίων οι 17 σημειώθηκαν στο α’ ημίχρονο. O Μάλκολμ Nτιλέινι έκανε τη διαφορά με τους 17 που πέτυχε μετά την ανάπαυλα, ενώ ο Μπράντον Ντέιβις πρόσθεσε 12.

Η ήττα ήταν η 9η συνεχόμενη των «πρασίνων» τα τελευταία χρόνια στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Πλέον ο Παναθηναϊκός μοιράζεται την 5η θέση με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με 8 νίκες και 5 ήττες. Η Αρμάνι ηττήθηκε στο Βιλερμπάν και έμεινε στο 7-6.

Tην επόμενη εβδομάδα, το «τριφύλλι» έχει στο πρόγραμμά του δύο συναντήσεις με παλιούς γνώριμους. Την Τρίτη υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (5-8), ενώ την Πέμπτη εκστρατεύει στο Τελ Αβίβ, για να αναμετρηθεί με τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου (9-4).

Στο ίδιο διάστημα, ο Ολυμπιακός (5-8) θα αντιμετωπίσει τη Χίμκι στο Φάληρο και τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Η Εφές είναι μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα μετά τις πρώτες 13 αγωνιστικές, με ρεκόρ 11-2. Η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα ακολουθούν ισόβαθμες στο 10-3, μετά τις νίκες επί των ελληνικών ομάδων το τελευταίο διήμερο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter