Euroleague: Προπονητής της χρονιάς ο Μπαρτζώκας

Euroleague: Προπονητής της χρονιάς ο Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο προπονητής της χρονιάς για την Euroleague, με τις ψήφους των συναδέλφων του! Ο άνθρωπος που οδήγησε τον Ολυμπιακό στο φάιναλ-φορ για πρώτη φορά μετά από μία άγονη πενταετία, πρωταθλητής Ευρώπης με τους «ερυθρόλευκους» το 2013 στο Λονδίνο, κέρδισε το τρόπαιο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» για δεύτερη φορά στην καριέρα του και το παρέλαβε στο Βελιγράδι από τα χέρια της χήρας του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Νένα.

«Είναι συγκινητική στιγμή για εμένα. Και σημαντική τιμή, γιατί υπάρχουν εξαιρετικοί προπονητές στη EuroLeague», δήλωσε ο Μπαρτζώκας, που ισοφάρισε τον Δημήτρη Ιτούδη στη λίστα με τους βραβευμένους προπονητές. «Ευχαριστώ τον οργανισμό του Ολυμπιακού, τους συνεργάτες μου, τους παίκτες που με βοήθησαν να φτάσω εδώ. Είναι τιμή που λαμβάνω αυτό το βραβείο από τους συναδέλφους μου, προπονητές».

«Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου, είναι μια ομαδική προσπάθεια», είχε δηλώσει ο Μπαρτζώκας λίγο νωρίτερα, στα πλαίσια της εναρκτήριας συνέντευξης Τύπου. «Είμαστε όλοι μαζί και παλεύουμε για τον στόχο. Οι φίλαθλοι, οι πρόεδροι, όλοι μας παλεύουμε. Γνωρίζω καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός. Ολυμπιακός σημαίνει πάθος και ακραία συναισθήματα. Είμαι χαρούμενος για τη στιγμή. Τώρα είμαστε στην καλή μεριά, αλλά κανείς δεν ξέρεις τι θα φέρει η ζωή».

Ο Νίκολα Μίροτιτς της Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης της περιόδου 2012-22, ενώ ο «ερυθρόλευκος» Σάσα Βεζένκοφ εξελέγη στην κορυφαία πεντάδα, μαζί με τους Μάικ Τζέιμς (Μονακό), Σέιν Λάρκιν (Εφές), Ουόλτερ Ταβάρες (Ρεάλ).

Οι διακρίσεις για τον φετινό Ολυμπιακό δεν σταματούν εδώ, αφού το νικητήριο καλάθι του Κώστα Σλούκα στην εκπνοή του αγώνα της κανονικής περιόδου με την Εφές στο Φάληρο είναι η «Μαγική Στιγμή της Χρονιάς».

Την παράσταση στην αίθουσα έκλεψε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μπροστά στον οποίο ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κυριολεκτικά υποκλίθηκε! Ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού, που σήμερα δουλεύει στην Παρτίζαν Βελιγραδίου, αγκάλιασε με θέρμη τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά και τον Κώστα Σλούκα, με τον οποίο συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια στη Φενέρμπαχτσε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter