Εuroleague προς Γιαννακόπουλο: Δεν θα ανεχθούμε τη δυσφήμηση

Εuroleague προς Γιαννακόπουλο: Δεν θα ανεχθούμε τη δυσφήμηση

Aυστηρή ανακοίνωση, με την οποία καλούν τον Παναθηναϊκό να παραμείνει στην Euroleague αλλά στηλιτεύουν τη συμπεριφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου εξέδωσαν οι υπόλοιπες 10 ομάδες με «κλειστού τύπου» δεκαετή συμβόλαια.

 Ανάμεσα σε αυτές είναι ο Ολυμπιακός, αλλά και οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Βασκόνια, Αρμάνι Μιλάνο, Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζαλγκίρις Κάουνας.

Στην ανοιχτή επιστολή οι 10 εκφράζουν την αφοσίωσή τους στο εγχείρημα, το οποία χαρακτηρίζουν «επανάσταση». Και υπόσχονται να πράξουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προστατεύσουν τη φήμη και την ακεραιότητα της Εuroleague. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να απεμπλακεί από τη διοργάνωση μεταβιβάζοντας τις μετοχές του σε τρίτη ομάδα, αλλά οι κανονισμοί τον υποχρεώνουν να πληρώσει ρήτρα 10 εκατομμυρίων ευρώ. Το χρέος της Euroleague προς τον ίδιο υπολογίζεται σε 2 με 2,5 εκατομμύρια.

Αναλυτικά, τα έξι σημεία της ανακοίνωσης των 10 «μετόχων» της Εuroleague έχουν ως εξής:

1. Οι δέκα ομάδες πιστεύουν στo εγχείρημα της ενωμένης Euroleague Basketball και και θα συνεχίσουν να πιστεύουν σε αυτό.

2. Οι ομάδες παραμένουν ενωμένες και δυνατές όλες μαζί, στο όνομα της ενότητας.

3. Η θετική επανάσταση της Euroleague τα τελευταία 20 χρόνια και ειδικά την τελευταία 10ετία, έχει ενισχύσει την άποψη και την αποφασιστικότητα της ομάδας να συνεχίζει να χτίζει στην επιτυχία ώστε να ανεβάσει τη Euroleague στο επόμενο επίπεδο.

4. Η ανάπτυξη είναι εξαιρετική με γνώμονα την επαγρύπνηση, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα γύρω από τη διοργάνωση. Αυτό έχει προσελκύσει πολλούς εμπορικούς συνεργάτες στο οικοσύστημα της Euroleague, που βλέπει τη διοίκηση ως το ιδανικό εργαλείο ώστε να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη ανάπτυξη για τις ομάδες.

5. Από το 2000, τότε που η Euroleague παρείχε εγγυημένα συμβόλαιά στις ομάδες έχει εγκαθιδρύσει υψηλά στάνταρ αξιοπιστίας. Αυτό περιλαμβάνει οικονομική και πειθαρχική διαφάνεια για να αναφέρουμε μόνο αυτά για τα οποία μας εγκαλούν. Αυτά τα στάνταρ μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα αντίστοιχα των κορυφαίων οργανισμών των αθλημάτων στον κόσμο. Η Euroleague σύμφωνα με κάθε ανάλυση και προβολή, συνεχίζει να απολαμβάνει την φήμη για την μελλοντική ανάπτυξη της. Οι ομάδες παραμένουν αποφασισμένες να συνεχίσουν και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να φέρουν το Ευρωπαϊκό επαγγελματικό μπάσκετ στο επόμενο επίπεδο και να δώσουν μια διοργάνωση υψηλής ποιότητας στην ήπειρο σε μια αυξανόμενη βάση φιλάθλων.

6.Όλες οι ομάδες εκφράζουν την επιθυμία τους να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται στο μονοπάτι της Euroleague, της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για 19 χρόνια. Παρόλα αυτά η συνεχόμενη δυσφήμιση από τον κύριο Γιαννακόπουλο δεν είναι ανεκτή. Οι ομάδες θα πάρουν όποια απόφαση κριθεί απαραίτητη για να προστατεύσουν τη φήμη και την ακεραιότητα της διοργάνωσης και να διαβεβαιώσουν πως η ομάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει ως μέλος της Euroleague.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter