Euroleague: «Σφράγισε» την πρωτιά ο Ολυμπιακός

Euroleague: «Σφράγισε» την πρωτιά ο Ολυμπιακός

Πρώτος και καλύτερος θα τερματίσει ο Ολυμπιακός στην κανονική περίοδο της Euroleague, μετά την αποψινή νίκη του επί της ισχυρής Βασκόνια στο Φάληρο: 86-78, μπροστά σε 11.000 θεατές. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 45-33.

Ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι από τα πρώτα λεπτά, προηγήθηκε με 15 πόντους λίγο πριν την ανάπαυλα και έμεινε ψύχραιμος όταν οι Ισπανοί μείωσαν σε 48-40 και 53-49. Τα τρίποντα του Παπανικολάου και των Σλούκα, Πίτερς έφεραν ξανά τους Πειραιώτες σε διαφορά ασφαλείας (72-55). Η Βασκόνια μείωσε σε 80-73, αλλά δεν είχε χρόνο για να πλησιάσει περισσότερο.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρολεύκων», με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Κώστας Παπανικολάου τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4/5 τρίποντα, ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε 15 πόντους και 6 ασίστ.

Ο τελικός απολογισμός του Ολυμπιακού είναι 24 νίκες και 10 ήττες. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τερματίσει ελληνική ομάδα στην κορυφή της κανονικής σεζόν. Ο αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» στα προημιτελικά θα αναδειχθεί από τους αγώνες της Παρασκευής και θα είναι μία από τις Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι, Βασκόνια, Ζαλγκίρις.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Ουόκαπ, Κάνααν 3, Λαρεντζάκη 5, ΜακΚίσικ 9, Πίτερς 5, Φαλ 2, Μπολομπόι 3, Μπλακ 5. «Δεν είναι μικρό κατόρθωμα τη πρωτιά», σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού. «Η βελτίωση δεν σταματάει ποτέ. Ήμασταν πολύ σταθεροί μέχρι τώρα, αλλά τα πλέι-οφ είναι απαιτητικά». “Μία κακή βραδιά μπορεί να καταστρέψει όλη τη σεζόν”, πρόσθεσε ο αρχηγός Παπανικολάου.

Από τη Βασκόνια, που ήθελε τη νίκη για να σφραγίσει το δικό της εισιτήριο για τα πλέι-οφ, ο Μάρκους Χάουαρντ πέτυχε 29 πόντους. Ξεχώρισαν και οι Γκιεντράιτις (13), Τόμπσον (11), Μαρίνκοβιτς (9).

Ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται στη 16η θέση με 11 νίκες και 22 ήττες, θα ολοκληρώσει την ευρωπαϊκή του χρονιά το βράδυ της Παρασκευής στο Βελιγράδι, με αντίπαλο την Παρτίζαν. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (19-14) έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα προημιτελικά, όπως και οι Ολυμπιακός, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μονακό, Μακάμπι, Φενέρμπαχτσε.

Την τελευταία θέση διεκδικούν η Βασκόνια και η Ζαλγκίρις. Τα ζευγάρια των πλέι-οφ (25 Απριλίου – 10 Μαΐου, με ζητούμενο τις 3 νίκες σε 5 αγώνες) θα αναδειχθούν αύριο. Το φάιναλ-φορ έχει οριστεί να διεξαχθεί στο Κάουνας της Λιθουανίας μεταξύ 19-21 Μαΐου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter