Euroleague: Σλούκας… μπαμ και κάτω στην Πόλη – Πλεονέκτημα έδρας εκ νέου για τον Ολυμπιακό

Euroleague: Σλούκας… μπαμ και κάτω στην Πόλη – Πλεονέκτημα έδρας εκ νέου για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έφυγε όρθιος μέσα από το «ηφαίστειο» της Κωνσταντινούπολης με εκπληκτικό τρίποντο του Κώστα Σλούκα στην εκπνοή και ξαναπήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας έναντι της Φενέρ, με τεράστιας σημασίας διπλό: 71-72, δηλαδή 2-1 υπέρ του πρωταθλητή Ελλάδας. Πλέον ο Ολυμπιακός χρειάζεται μία νίκη σε δύο αγώνες για να προκριθεί στο φάιναλ-φορ.

Τα ελληνόπουλα Τάιλερ Ντόρσεϊ και Νικ Καλάθης οδήγησαν τη Φενέρ σε ένα γρήγορο 26-15, πριν ο συμπαίκτης τους στην Εθνική ομάδα Κώστας Σλούκας αφυπνίσει τους «ερυθρόλευκους» με 13 προσωπικούς πόντους. Ο Ολυμπιακός προσπέρασε (28-29) και προηγήθηκε στο ημίχρονο 35-38, με το ρεσιτάλ του Σλούκα απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Ωστόσο, η Φενέρ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στο 51-43 με εξαιρετική άμυνα. Οι Πειραιώτες πέτυχαν μόλις 7 πόντους στην γ’ περίοδο. Ο Σλούκας μείωσε σε 55-50, οι ΜακΚίσικ, Μπλακ ξανάφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής και ο Βεζένκοφ έδωσε προβάδισμα με δύο απανωτά καλάθια 3:23 πριν το φινάλε (60-64).

Ο Ντόρσεϊ ισοφάρισε με τρίποντο και ο Καλάθης έφερε τη Φενέρ στο +3 με τον ίδιο τρόπο στα 1:43 και ο Σάσα Βεζένκοφ έγραψε το 69-69 με τρίποντο από 8 μέτρα. Ο Ολυμπιακός έβγαλε άμυνα, αλλά η γκάφα του Ουόκαπ έδωσε παρ’ ολίγον νικητήριο σουτ στον Γκούντουριτς μπροστά στον Παπανικολάου: 71-69 στα 3.9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Σλούκας είπε την τελευταία λέξη και έφυγε πανηγυρίζοντας προς τα αποδυτήρια!

Ο Κώστας Σλούκας τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους, 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Ουόκαπ 2, Κάνααν, Φαλ 5, Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ 4, Παπανικολάου 6, Πίτερς 4, Βεζένκοφ 14, Μπλακ 10.

Ο Καλάθης έβαλε 10 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ για τη Φενέρμπαχτσε, ενώ ο άλλοτε «ερυθρόλευκος» Ντόρσεϊ πέτυχε 21 πόντους. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ιτούδη. Διακρίθηκαν και οι Τζεκίρι 15, Πιερ 7.

Τον αγώνα παρακολούθησαν και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.  Απουσίασαν οι τραυματίες Ουίλμπεκιν, Μπούκερ, Mπιέλιτσα.

Ο τέταρτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή (20.45) και ο πέμπτος, εάν χρειαστεί, την επόμενη εβδομάδα στο Φάληρο. Στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός κέρδισε μπροστά στο κοινό του με 79-68, αλλά στο δεύτερο η Φενέρ έφυγε νικήτρια από το ΣΕΦ με 78-82.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter