Euroleague: Στα μαλακά οι… μποξέρ της Μαδρίτης

Euroleague: Στα μαλακά οι… μποξέρ της Μαδρίτης

Mε επιείκια αντιμετώπισε ο ανεξάρτητος δικαστής της Euroleague τους πρωταγωνιστές των θλιβερών επεισοδιών του χθεσινοβραδυνού αγώνα Ρεάλ-Παρτιζάν στη Μαδρίτη. O μοναδικός παίκτης που τιμωρήθηκε με βαριά ποινή (5 αγωνιστικές) ήταν ο… πρωτοπαλαιστής Γκερσόν Γιαμπουσέλ, ο οποίος πάντως κινδύνευε ακόμα βάσει κανονισμού ακόμα και με τετραετή καραντίνα! Ο Γάλλος φόργουορντ τη Ρεάλ δεν θα ξαναπαίξει φέτος ακόμα και αν η ομάδα του προκριθεί στο φάιναλ-φορ.

Ο Κέβιν Πάντερ της Παρτιζάν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 2 αγωνιστικών, ενώ οι Ματίας Λεσόρτ (Παρτιζάν) και Γκάμπριελ Ντεκ (Ρεάλ) θα χάσουν μόνο το ματς της Τρίτης. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες έμειναν ατιμώρητοι, ενώ οι δύο ομάδες θα πληρώσουν πρόστιμο από 50.000 ευρώ.

Η σειρά, που βρίσκεται στο 2-0 υπέρ της Παρτιζάν, θα συνεχιστεί κανονικά στο Βελιγράδι. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα παραταχθεί πλήρης στο Κάουνας εφ’ όσον προκριθεί στο φάιναλ-φορ με σκορ 3-1, ενώ θα παίξει στον ημιτελικό χωρίς τον Πάντερ εάν «σκουπίσει» τη Ρεάλ με 3-0.

Nωρίτερα, ο Γιαμπουσέλ απολογήθηκε δημόσια, με ανάρτηση στο Instagram: «Μετανιώνω βαθιά για την συμπεριφορά μου χθες το βράδυ. Το μπάσκετ έχει να κάνει με το αθλητικό πνεύμα και την φιλία. Απολογούμαι ειλικρινά στην Παρτίζαν, ένα κλαμπ με το οποίο έχουμε εξαιρετική σχέση, στον Ντάντε Έξουμ και στην οικογένειά του, στους συμπαίκτες μου, στην ομάδα μου και σε όλους τους φιλάθλους».

Δήλωση συγγνώμης έκανε και ο Σέρχιο Γιουλ, από το βάναυσο φάουλ του οποίου (στον Κέβιν Πάντερ) ξεκίνησαν τα επεισόδια. «Καταλαβαίνω απόλυτα. Τώρα που έπεσαν οι σφυγμοί, ας επιστρέψουμε στο μπάσκετ όπως κάναμε πάντοτε στο παρελθόν», απάντησε διαδικτυακά ο Πάντερ. Σε παρόμοια ανάρτηση προχώρηση και ο Ματίας Λεσόρτ της Παρτιζάν, από τους πρωταγωνιστές και αυτός της γρονθοπατινάδας.

Ο Έξουμ δεν τιμωρήθηκε, αν και το βίντεο τον έδειξε να γρονθοκοπεί αντίπαλο πριν πέσει στα χέρια του Γιαμπουσέλ. Ο τραυματισμός του Αυστραλού, στο μεταξύ, είναι λιγότερο σοβαρός απ’ ότι νομίστηκε το βράδυ της Παρασκευής. Η αρχική διάγνωση μιλούσε για ρήξη σε τένοντα του πέλματος και κακώσεις στη σπονδυλική στήλη. Πιθανολογείται ακόμα και η συμμετοχή του Έξουμ στο ματς της Τρίτης.

«Οι φίλοι της Παρτιζάν πρέπει να καταλάβουν ότι όλα τελειώνουν εδώ και ότι όσα έγιναν είναι κομμάτι του αθλητισμού», δήλωσε σε ρόλο πυροσβέστη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για να προλάβει βίαιες αντιδράσεις στα επόμενα παιχνίδια: «Η φιλοξενία της Ρεάλ στη Μαδρίτη ήταν υποδειγματική».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει τις εκπληκτικές νίκες που πέτυχε η ομάδα μας», τόνισε ο πρόεδρος της Παρτιζάν Οστόια Μιλιάιεβιτς: «Θα φιλοξενήσουμε τη Ρεάλ με θέρμη και φιλία, χωρίς να επηρεαστούμε από τις δυσάρεστες καταστάσεις».

Πάντως στο Βελιγράδι κυκλοφόρησαν ακόμα και …κηδειόχαρτα για τον Γιαμπουσέλ! Εκατοντάδες φανατικοί επιφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή στην αποστολή της Παρτιζάν τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο αεροδρόμιο της σερβικής πρωτεύουσας.

Το φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί στο Κάουνας στις 19-21 Μαΐου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter