Εuroleague: Σχέδιο για Final-8 σε μία πόλη

Εuroleague: Σχέδιο για Final-8 σε μία πόλη

Την ολοκλήρωση της σεζόν της Εuroleague με ένα Final-8 που θα διεξαχθεί σε χώρα με μικρή διασπορά του κορονοϊού υπαινίχθηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με Ευρωπαίους δημοσιογράφους. H σχετική απόφαση θα ληφθεί μετά τις 15 Μαϊου, σε συνεργασία με τις ομάδες και τους χορηγούς της διοργάνωσης.

«Πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί η σεζόν ακόμα και χωρίς φιλάθλους και επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια, όπως η διεξαγωγή Final-8 σε χώρα που δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την πανδημία», αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας της Εuroleague.

Και πρόσθεσε: «Δύσκολα θα παίξουν οι ομάδες εντός και εκτός έδρας. Παρακολουθούμε την κατάσταση σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Θα πρέπει να επιλέξουμε μία πόλη με μεγάλο γήπεδο, υγειονομική υποδομή και αγορά ικανή να σηκώσει το βάρος. Η Ισπανία είναι σε άσχημη κατάσταση. Υπάρχουν άλλες χώρες που τα καταφέρνουν καλύτερα. Το ιδανικό θα ήταν να ολοκληρώσουμε με βάση το ισχύον σύστημα διεξαγωγής, αλλά αυτό είναι δύσκολο. Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση αυτή τη στιγμή. Πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε 100% την υγεία των αθλητών και των θεατών χωρίς ρίσκο».

Όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής των 8 ομάδων που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, ο Μπερτομέου παραδέχθηκε ότι θα ήταν άδικο να αποκλειστεί άμεσα κάποια που είχε ελπίδες πρόκρισης στα πλέι-οφ: «Από τον 6ο μέχρι τον 15ο, όλες είχαν πιθανότητες», είπε. Έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης και ο Ολυμπιακός στην 11η, μόλις έναν βαθμό κάτω από τη διαχωριστική γραμμή των πλέι-οφ.

Ο Καταλανός χαρακτήρισε αδύνατη την προγραμματισμένη διεξαγωγή του final-4 τον Μαϊου στην Κολωνία, ενώ διευκρίνισε ότι μπορεί οι αγώνες να συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Ιουλίου «αλλά όχι αργότερα». Για τις ομάδες που διέκοψαν τα συμβόλαια παικτών και προπονητών, ένιψε τας χείρας του: «Καταλαβαίνω την απόφασή τους και την αγωνία των αθλητών, αλλά δεν είναι δική μας η ευθύνη. Εάν ένας παίκτης επιστρέψει από τις ΗΠΑ και χρειαστεί να χάσει ένα ματς λόγω καραντίνας, αυτό είναι πρόβλημα της ομάδας. Οφείλουν να επιστρέψουν έγκαιρα».

Στην Euroleague και στο «αδελφό» Eurocup μετέχουν ομάδες από την Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία, Γαλλία, Ισραήλ, Λιθουανία, Σερβία. Ο Μπερτομέου ομολόγησε ότι το Eurocup, όπου έχουν απομείνει 8 ομάδες (ανάμεσά τους και ο Προμηθέας Πάτρας) «τα πράγματα είναι πιο εύκολα» και ίσως χρησιμοποιηθεί πιλοτικά εν όψει Εuroleague με τη διεξαγωγή Final-8.

Σημειώνεται ότι παρόμοια απόφαση έλαβε το Basketball Champions League, αλλά το δικό του Final-8 (με τη συμμετοχή της ΑΕΚ) θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, πιθανότατα στην Ιερουσαλήμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter