Euroleague: Συντριβή του Παναθηναϊκού στη Μόσχα

Euroleague: Συντριβή του Παναθηναϊκού στη Μόσχα

Με άδεια χέρια επιστρέφει ο Παναθηναϊκός από τη Μόσχα, αφού η ΤΣΣΚΑ αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, παρά τις απουσίες της: 97-77. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 53-38.
Πλέον, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μετράει 10 ήττες σε 13 αγώνες, ενώ η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη ανέβηκε στο 8-5.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την επαφή στο σκορ από νωρίς, αφού η ΤΣΣΚΑ είχε 9/14 τρίποντα στο πρώτο μέρος. H διαφορά εκτοξεύτηκε στους 24 πόντους στις αρχές της γ’ περιόδου (62-38) και δεν έπεσε ποτέ κάτω από 79-65 του 32ου λεπτού.

Ο Οκάρο Ουάιτ ήταν ο καλύτερος παίκτης του «τριφυλλιού», με 19 πόντους. Ο Τζέρεμι Έβανς πρόσθεσε 15, ο Νεμάνια Νέντοβιτς και ο Γιώργος Παπαγιάννης από 14. Ο Ντάριλ Μέικον έμεινε στους 3 πόντους, ενώ έπαιξαν και οι Πέρι 2, Μποχωρίδης, Κασελάκης, Σαντ-Ρόος 10, Μαντζούκας. «Δεν είχαμε ενέργεια, ενώ και η αμυντική μας επίδοση ήταν κακή», ομολόγησε ο Πρίφτης.

Ο ασθενής Ιωάννης Παπαπέτρου έμεινε στην Αθήνα, ενώ η συμμετοχή του τραυματισμένου Γιώργου Παπαγιάννη αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή. Kαι η ΤΣΣΚΑ όμως αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Σενγκέλια, Φόιγκτμαν, Χάκετ.

Ο Αλεξέι Σβεντ τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους και 13 ασίστ, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 9 πόντους και 13 ριμπάουντ. Διακρίθηκαν και οι Αντόνοφ 16, Κλάιμπερν 16, Λούντμπεργκ 11, Μπολομπόι 9.

Στο περιθώριο του αγώνα, μαθεύτηκε ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος ταξίδεψε στη Μόσχα για να διαπραγματευτεί με την ΤΣΣΚΑ πιθανή συνεργασία με τον Ιτούδη για την Εθνική μας ομάδα, εν όψει του Ευρωμπάσκετ 2022.

«Δεν βγήκε λευκός καπνός, αλλά δικαιολογείται μία αισιοδοξία, το μέλλον θα δείξει», δήλωσε ο Λιόλιος, μετά τη συνομιλία του με τον ισχυρό άνδρα της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούτιν.

Στη Ρωσία θα δοκιμαστεί και ο Ολυμπιακός, αύριο Παρασκευή στις 6μμ απέναντι στην Ούνιξ Καζάν. Οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 8-4 και φιγουράρουν στην τρίτη θέση της κατάταξης μαζί με τις Αρμάνι, Ζενίτ, ενώ η φορμαρισμένη ομάδα του Μάριο Χεζόνια μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες και βρίσκεται στο 7-5.

Την επόμενη εβδομάδα (14η αγωνιστική), θα παίξουν Ερ.Αστέρας-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Άλμπα.

Nωρίτερα σήμερα ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε από την Euroleague με πρόστιμο 21.000 ευρώ, για επιθέσεις στους διαιτητές του πρόσφατου αγώνα με τη Ζενίτ και για χρήση λέιζερ στο ίδιο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter