Euroleague: Θρίαμβος για τον διπρόσωπο Παναθηναϊκό επί της Ζαλγκίρις

Euroleague: Θρίαμβος για τον διπρόσωπο Παναθηναϊκό επί της Ζαλγκίρις

Το εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο του διπρόσωπου Παναθηναϊκού τον οδήγησε σε μία σπουδαία νίκη απέναντι στην ισχυρή Ζαλγκίρις στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ: 89-65. Στην ανάπαυλα, το σκορ ήταν 27-42. Οι ελάχιστοι θεατές που ανηφόρισαν στο ΟΑΚΑ αποδοκίμασαν τους «πράσινους» στην ανάπαυλα και τους αποθέωσαν στο τέλος!

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Παναθηναϊκού στους τελευταίους 9 αγώνες. Το ρεκόρ του είναι 8-13, ενώ η Ζαλγκίρις έπεσε στο 12-9.

Ο Παναθηναϊκός ήταν απελπιστικά κακός στο α’ ημίχρονο, όταν βρέθηκε να χάνει με διαφορά που έφτασε τους 15 πόντους. Ο απολαυστικός Πάρις Λι ενορχήστρωσε την αντεπίθεση στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και η ανατροπή ολοκληρώθηκε σε 8 λεπτά: 57-54 και 64-58, με διαδοχικά τρίποντα του Αμερικανού, που πέτυχε 17 πόντους στην γ’ περίοδο. Οι «πράσινοι» κράτησαν το πόδι στο γκάζι και το σκορ έφτασε στο 80-60 με σερί 20-2.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς χρησιμοποίησε τους Λι 24, Ουόλτερς 7, Γ. Καλαϊτζάκη 4, Γκριγκόνις 4, Πονίτκα 13, Μπέικον 13, Ουίλιαμς 5, Γκουντάιτις 7, Παπαγιάννη 12, Π. Καλαϊτζάκη, Σαμοντούροφ. Απουσίασαν οι τραυματίες Μποχωρίδης, Μαντζούκας, ενώ η συμμετοχή των Ουόλτερς, Γκουντάιτις αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή.

Οι Σμιτς (11), Μπιρούτις (9) και ο άλλοτε «πράσινος» Λεκάβιτσιους (9) ξεχώρισαν από τη Ζαλγκίρις.

Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Μακάμπι στο Φάληρο το βράδυ της Παρασκευής (21.30). Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας με ρεκόρ 13-7, ενώ η ομάδα του Όντεντ Κάτας μετράει 11 νίκες και 9 ήττες. Στο ισπανικό «κλάσικο», απόψε, η Ρεάλ νίκησε τη Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη με 91-86 στην παράταση με 19 πόντους του Γιουλ και αναρριχήθηκε στο 14-7.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter