Euroleague: Τζάμπα ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ

Euroleague: Τζάμπα ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ

Την έκτη συνεχόμενη ευρωπαϊκή ήττα του γνώρισε ο Παναθηναϊκός, αν και κρατούσε στα χέρια του τη νίκη απέναντι στην ακριβοπληρωμένη και μέχρι πρόσφατα πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε, του Δημήτρη Ιτούδη: 88-94 στην παράταση, ημίχρονο 39-36, κανονικός αγώνας 78-78. Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς χειροκροτήθηκαν από 4.000 φιλάθλους στο μισοάδειο ΟΑΚΑ.

Τα 26 επιθετικά ριμπάουντ και ο οίστρος του ασταμάτητου Ντουέιν Μπέικον, που δεν αγωνίστηκε κόντρα στο Περιστέρι το Σάββατο λόγω γρίπης, βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να αποσπαστεί στο σκορ μετά την ανάπαυλα: 43-36, 59-51, 68-62.

Ο Νικ Καλάθης έφερε τη Φενέρ σε απόσταση επαφής με τρίποντο (74-73) στο 38ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά στο +5 με τον εκπληκτικό Ματέους Πονίτκα, αλλά ένα τραγικό λάθος του Πάρις Λη στο τέλος βοήθησε τον Γκούντουριτς να ισοφαρίσει με τρίποντο 24’’ πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Τα άστοχα σουτ των Μπέικον, Πονίτκα αμέσως μετά έστειλαν το ματς στην παράταση. Ο Πολωνός μάζεψε 10 επιθετικά ριμπάουντ στο παιχνίδι!

Στην παράταση, τα καλάθια του κορυφαίου Χέις-Ντέιβις έδωσαν τη νίκη στη Φενέρ απέναντι τον αποκαμωμένο Παναθηναϊκό.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς χρησιμοποίησε τους Ουόλτερς 11, Λη 10, Μπέικον 27, Γ. Καλαϊτζάκη 2, Πονίτκα 14, Ουίλιαμς 11, Μαντζούκα, Παπαγιάννη 3, Γκουντάιτις 9. Απουσίασε λόγω τραυματισμού ο Μποχωρίδης, ενώ ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έπαιξε μεριά δευτερόλεπτα. Ο Γκριγκόνις, που τις προηγούμενες μέρες έλειψε στη Λιθουανία, δεν χρησιμοποιήθηκε.

Και οι δύο ομάδες προέρχονταν από σερί πέντε συνεχόμενων ευρωπαϊκών ηττών. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον στο 6-12.

Από τη Φενέρμπαχτσε, που μετράει 11 νίκες και 7 ήττες, ο Νικ Καλάθης τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους και 4 ασίστ, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο πέτυχε 2 πόντους σε 6 λεπτά. Ξεχώρισαν οι Χέις-Ντέιβις 24, Έντουαρντς 14, Μότλεϊ 14.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εκτός έδρας από την πρωτοπόρο Μονακό με 64-60 (Πίτερς 12, Σλούκας 10) και έπεσε στο 11-7. Την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ φιλοξενεί τη Μακάμπι του Όντεντ Κάτας, ενώ μία μέρα νωρίτερα ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στη Μπολόνια απέναντι στη Βίρτους του Μίλος Τεόντοσιτς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter