Euroleague: Ξέγνοιαστη βραδιά για τον Παναθηναϊκό

Euroleague: Ξέγνοιαστη βραδιά για τον Παναθηναϊκό

Με μία εύκολη νίκη επί της αποδεκατισμένης Ζενίτ συνέχισε ο Παναθηναϊκός την πορεία του στην Euroleague. Ο πρωταθλητής Ελλάδας κέρδισε με 96-81 (ημίχρονο 46-40) και παρέμεινε στην 6η θέση με ρεκόρ 14-10, τρία σκαλοπάτια πιο πάνω από τη γραμμή που διαχωρίζει τις ομάδες των πλέι-οφ από τις υπόλοιπες.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 30-8 στο ξεκίνημα και ξεπέρασαν χωρίς ιδιαίτερους κλυδωνισμούς την αντεπίθεση των Ρώσων, oι οποίοι μείωσαν σε 42-40 λίγο πριν την ανάπαυλα.

Ο ΝτεΣόν Τόμας πλησιασε το ρεκόρ καριέρας του με 27 πόντους, ενώ είχε 5/6 τρίποντα και 6 ριμπάουντ. Ο Ταϊρίς Ράις πρόσθεσε 15 πόντους και ο Ντίνος Μήτογλου 11. Έπαιξαν επίσης οι Παπαγιάννης 9, Ράουτινς 6, Παππάς 4, Τζόνσον 5, Φρεντέτ 2, Καλάθης 9, Ουάιλι 4, Μπεντίλ 4. Απουσίασε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που νιώθει ενοχλήσεις στη μέση.

Ο Μεξικανός σέντερ Αγιόν ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 21 πόντους για τη Ζενίτ.

«Χρειαζόμαστε 18 νίκες και έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα», τόνισε ο Ρικ Πιτίνο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αμυντική βελτίωση της ομάδας του. «Τα πολλά λάθη μας κάνουν να φαινόμαστε μέτρια ομάδα», συμπλήρωσε.

Η ασυναγώνιστη Εφές προηγείται στη βαθμολογία με 21-3, ενώ η Ρεάλ ακολουθεί με ρεκόρ 18-6.

Η Μακάμπι θριάμβευσε στην Κωσταντινούπολη επί της Φενέρ με 78-77, με καλάθι του Χάντερ 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και είναι πλέον ισόβαθμη με την ΤΣΚΚΑ στην τέταρτη θέση (16-8). Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έμεινε 9η με 11 νίκες και 13 ήττες, δέκα αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 10-14 και παραμένει έξω από την προνομιούχο οκτάδα, παρά την εκπληκτική νίκη του επί της ΤΣΣΚΑ το βράδυ της Πέμπτης στο Φάληρο (72-59).

H Euroleague διακόπτεται για μία εβδομάδα, αφού στις περισσότερες χώρες θα διεξαχθούν τα φάιναλ-φορ του εγχώριου Κυπέλλου. Η επόμενη αγωνιστική (20-21 Φεβρουαρίου) περιλαμβάνει τους αγώνες Ολυμπιακός-Βιλερμπάν και Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter