Euroleague: Χωρίς κόσμο το Άλμπα – Παναθηναϊκός, ανακοίνωση της Ένωσης Καλαθοσφαιριστών

Euroleague: Χωρίς κόσμο το Άλμπα – Παναθηναϊκός, ανακοίνωση της Ένωσης Καλαθοσφαιριστών

Η διοίκηση της Άλμπα Βερολίνου ανακοίνωσε ότι η αναμέτρηση της 19ης Μαρτίου με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κοινού.

Η Mercedes Benz Arena δεν θα ανοίξει τις πύλες της για τους φίλους της Άλμπα το βράδυ της 19ης Μαρτίου, στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Αιτία η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, γεγονός που ώθησε τη διοίκηση της γερμανικής ομάδας στο να πάρει την εν λόγω απόφαση για την προστασία του κοινού και των αθλητών. 

ELPA: Προέχει η υγεία των αθλητών

Το συνδικαλιστικό όργανο των καλαθοσφαιριστών της Euroleague (ELPA), εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις ενέργειες της διοργανώτριας σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των αναμετρήσεων, ελέω του κορονοϊού.

«Τις τελευταίες μέρες η ELPA ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των παικτών και τη διοίκηση της Euroleague, αναφορικά με τον κορονοϊό και τους αγώνες στην Ιταλία. Μία επίσημη επιστολή στάλθηκε την Τρίτη στην Euroleague σε όλες τις ομάδες, προτρέποντάς τους να προγραμματίσουν εκ νέου όλους τους αγώνες, που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου.

Οι παίκτες εκτιμούν την προσπάθεια της Euroleague να διατηρηθεί η κανονικότητα της διοργάνωσης και την απαγόρευση επαφής με τους παίκτες, στα ματς που θα γίνονται με ή χωρίς κόσμο. Ωστόσο, για να προστατευθούν οι παίκτες και τα μέλη των ομάδων, η ELPA παρότρυνε την Euroleague και τις ομάδες να βρουν μια λύση σχετικά με τους αγώνες που γίνονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου, όπως για παράδειγμα στη Βόρεια Ιταλία.

Το βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση είναι η αναμέτρηση αυτής της εβδομάδας ανάμεσα στην Αρμάνι και τον Ολυμπιακό να αναβληθεί ή να μεταφερθεί σε άλλη έδρα. Όμως, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να παρθούν κι άλλα ακραία μέτρα. Καταλαβαίνουμε πως αυτές οι μέρες και αυτές οι εβδομάδες είναι γεμάτες συνθήκες που αλλάζουν και θυμίζουμε στην Euroleague και τις ομάδες πως όταν παίρνουν αυτές τις δύσκολες αποφάσεις, θα πρέπει πρώτα από όλα να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις καταστάσεις άγχους και την υγεία των παικτών και των οικογενειών τους, κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter