Euroleague: «Ξύπνησε» αργά και ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός

Euroleague: «Ξύπνησε» αργά και ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός

Διπρόσωπος και αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με 77-73 και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης της Euroleague, με ρεκόρ 1-4. Στο ημίχρονο, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκε με 33-23.
Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός στην επίθεση στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, παρά την προσθήκη του νεοφερμένου γκαρντ Γιόγκι Φέρελ. Η Μακάμπι αποσπάστηκε στις αρχές της β’ περιόδου (μετά το 21-16) και έφτασε στο +20 μετά την ανάπαυλα, 64-44, παρά τα τρίποντα του ορεξάτου Οκάρο Ουάιτ.

Οι «πράσινοι» απάντησαν με σερί 0-12 χάρη στη ρέντα των Νέντοβιτς, Μέικον (64-56), και κατόρθωσαν να ρίξουν τη διαφορά στους τρεις πόντους με απανωτά τρίποντα του Παπαπέτρου 29’’ πριν το φινάλε. Ο Μέικον μείωσε σε 75-73, αλλά δύο εύστοχες βολές του Ουίλμπεκιν «κλείδωσαν» τη νίκη της Μακάμπι. “Αυτό που μας έλειπε το ανακαλύψαμε πολύ αργά”, ομολόγησε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο Φέρελ στο ντεμπούτο του είχε 3 πόντους και 3 ασίστ σε 10:26 συμμετοχής. Ο Ντάριλ Μέικον ήταν πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 17 πόντους, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου πρόσθεσε 15, ο Οκάρο Ουάιτ 14 και ο Νεμάνια Νέντοβιτς 13. Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 6 πόντους και 12 ριμπάουντ. Έπαιξαν και οι Πέρι, Κασελάκης 3, Φλόιντ, Έβανς 2, Σαντ-Ρόος.

Οι Νάναλι (18), Ουίλμπεκιν (16), Ουίλιαμς (13), Σόρκιν (9) ξεχώρισαν από τη Μακάμπι, που έφτασε στο 3-2.

Στη “διαβολοβδομάδα” που ακολουθεί, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί κατά σειρά στο ΟΑΚΑ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές (Τετάρτη) και τη Βιλερμπάν του Κώστα Αντετοκούνμπο (Παρασκευή).

Ο Ολυμπιακός (3-1) θα δοκιμαστεί αύριο στη Μόσχα απέναντι στην ισόβαθμή του ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη (20.00). Το lockdown που ανακοινώθηκε σήμερα από τις αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας δεν επηρεάζει τη διεξαγωγή του αγώνα, αφού θα ισχύσει από τις 28 Οκτωβρίου.

Στην πρεμιέρα του Eurocup, o Προμηθέας Πάτρας ηττήθηκε στην Ισπανία από τη Βαλένθια με 92-82 (ημίχρονο 47-43). Oι Ρογκαβόπουλος, Μάιλς, Γκάντι πέτυχαν από 13 πόντους και ο Χαντ 12

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter