Euroleague: Τρίποντο ρεσιτάλ του Ολυμπιακού στη Ρωσία

Euroleague: Τρίποντο ρεσιτάλ του Ολυμπιακού στη Ρωσία

Καταιγιστικός από τη γραμμή του τριπόντου και «κατοστάρης», ο Ολυμπιακός νίκησε την ουραγό Χίμκι στη Ρωσία με 88-105 και ολοκλήρωσε με το δεξί τις υποχρεώσεις του για το 2020. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 50-51.

Μάλιστα τα 16 τρίποντα ισοφαρίζουν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Euroleague. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, απέναντι στην παλιά ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να ξεφύγει στην γ’ περίοδο, όταν συνδύασε τη βροχή τριπόντων με πολύ καλή άμυνα. Η διαφορά έφτασε και τους 17 πόντους (64-81, 75-92). Η Χίμκι δεν μπόρεσε ποτέ να τη μειώσει σε μονοψήφιο αριθμό.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 8 νίκες και 8 ήττες στα 16 παιχνίδια τους και βρίσκονται στις παρυφές της οχτάδας, ενώ η Χίμκι έμεινε στον βυθό της βαθμολογίας στο τέλος του πρώτου γύρου, με ρεκόρ 2-15.

O Oλυμπιακός έπαιξε χωρίς τον τραυματισμένο Κώστα Παπανικολάου, αλλά επέστρεψε μετά από απουσία δύο αγώνων ο Γιώργος Πρίντεζης (6 π.).

Διακρίθηκαν ιδιαίτερα οι Σλούκας (25 πόντοι, 5/7 τρίποντα), Βεζένκοφ (19), Έλις (15), ενώ έπαιξαν και οι Χάρισον 12, Χαραλαμπόπουλος 3, Σπανούλης 9, Μάρτιν 11, Τζένκινς 3, ΜακΚίσικ 2. Πρώτοι σκόρερς της Χίμκι ήταν οι Σβεντ 22, Βιάλτσεφ 17, Μίκι 17, Μπούκερ 10.

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται το βράδυ της Τετάρτης στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (8 μ.μ.) στο τελευταίο παιχνίδι ελληνικής ομάδας για την Εuroleague μέσα στο 2020.

Oι «πράσινοι» μετρούν 5 νίκες και 10 ήττες, ενώ οι Σέρβοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 5-11.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter