Euroleague: Ζορίστηκε αλλά νίκησε τη Μπάγερν ο Παναθηναϊκός

Euroleague: Ζορίστηκε αλλά νίκησε τη Μπάγερν ο Παναθηναϊκός

Πολύ πιο δύσκολη από ό,τι μαρτυρά το τελικό 98-83 ήταν η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» χρειάστηκε να ανεβάσουν κατακόρυφα την απόδοσή τους στην δ’ περίοδο, για να πάρουν αποστάσεις από τους Γερμανούς. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν ισόπαλο 53-53.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 19-2 στο εναρκτήριο πεντάλεπτο με τις ασίστ του Νικ Καλάθη, αλλά βιάστηκε να σβήσει τις μηχανές και αμέλησε τα αμυντικά του καθήκοντα. Τα τρίποντα έβαλαν τη Μπάγερν στο παιχνίδι και λίγο λίγο της έδωσαν προβάδισμα με διαφορά 9 πόντων (61-70).

Οι Τόμας, Παπαγιάννης ήταν οι πρωταγωνιστές της τελικής αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού, ο οποίος πέτυχε σερί 21-2, προηγήθηκε με 89-77 με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ και «καθάρισε» το ματς πολύ πριν μηδενιστεί το χρονόμετρο. Oι “πράσινοι” χειροκροτήθηκαν από 8.200 φιλάθλους.

Ο Νικ Καλάθης τελείωσε το ματς με 11 πόντους και 11 ασίστ. Ο Τόμας είχε 18 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Παπαπέτρου 11 και 9 αντίστοιχα, ενώ ο Παπαγιάννης 8 πόντους και 4 τάπες. Ο Ράις πέτυχε 12 πόντους, ο Ουάιλι 11, ο Τζόνσον 5, ο Φρεντέτ 4, ο Μήτογλου 11 και ο Μπεντίλ 5.

Το ντεμπούτο του Άντι Ράουτινς πέρασε απαρατήρητο, αφού ο νεοαποκτηθείς Καναδός έμεινε άποντος σε 6:51. Ο Γκρεγκ Μονρό αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Μπάγερν με 17 πόντους, ενώ ο Μπρέι πέτυχε 14 και ο Κόπονεν 12.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έμεινε μόνη στην 6η θέση της βαθμολογίας με 11 νίκες και 8 ήττες, μπροστά από την Αρμάνι που έμεινε στο 10-9, αλλά αρκετά πίσω από τις τρεις ομάδες που μοιράζονται τις θέσεις 3η-5η με ρεκόρ 13-6 (Μπαρτσελόνα, Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ). Η Μπάγερν βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με 6-13.

Ο Παναθηναϊκός έχει και δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι μέσα στη “διαβολοβδομάδα”, αφού υποδέχεται τη Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ (21.30).

Την ίδια μέρα, αλλά μία ώρα νωρίτερα, ο Ολυμπιακός (15oς στη βαθμολογία με ρεκόρ 7-12) φιλοξενεί τη Μπάγερν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι Πειραιώτες αποδέσμευσαν και επίσημα σήμερα τον Αμερικανό γκαρντ Ουίλ Τσέρι εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος.

Την επόμενη εβδομάδα θα αναμετρηθούν Ζενίτ-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Βιλερμπάν στα πλαίσια της 21ης από τις 30 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter