Europa League: Αβαντάζ πρόκρισης ο Ολυμπιακός, 4-2 την Αϊντχόφεν

Europa League: Αβαντάζ πρόκρισης ο Ολυμπιακός, 4-2 την Αϊντχόφεν

Ο Ολυμπιακός πήρε σημαντικό αβαντάζ πρόκρισης απέναντι στην Αϊντχόφεν την οποία νίκησε με 4-2 σήμερα (18/2) στο «Καραϊσκάκη» στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την φάση των «32» του Europa League και θα πάει στη ρεβάνς την ερχόμενη Πέμπτη (25/2) στην Ολλανδία με πολλές ελπίδες για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Η Αϊντχόφεν προσπάθησε να πιέσει από την αρχή του αγώνα την άμυνα του Ολυμπιακού αλλά οι «ερυθρόλευκο» ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 9’ όταν σε φάουλ σέντρα του Βαλμπουενά ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έκανε το 0-1. Όμως, όπως αναμενόταν, το ματς δικαίωσε όλους όσοι υποστήριζαν πως οι δύο ομάδες φύσει επιθετικές έχουν τρομερές επιθέσεις και αδύναμες άμυνες κι αυτό σημαίνει ότι θα μπουν πολλά γκολ στο παιχνίδι. Και μπήκαν πέντε στο πρώτο ημίχρονο!

Οι Ολλανδοί βρήκαν ένα τυχερό γκολ στο 14’ και ισοφάρισαν με σουτ του Ζάχαβι που άλλαξε πορεία στον Παπασταθόπουλο και ξεγέλασε τον Σα. Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Λαλά στο 30’ αλλά στο 37’ ο Εμβιλά με τρομερό σουτ εκτός περιοχής έδωσε ξανά προβάδισμα στην ελληνική ομάδα (2-1). Όμως ο Ζάχαβι και πάλι στο39’ με κεφαλιά από κόρνερ του Μαξ ισοφάρισε εκ νέου για την PSV (2-2).

Τα γκολ των Ολλανδών δεν πτόησαν τους Πειραιώτες που στο 44’ προηγήθηκαν εκ νέου 3-2. Ο Ελ Αραμπί έκλεψε τη μπάλα από τον Μπάουμγκαρντλ, μπήκε στην περιοχή, ντρίμπλαρε τον αντίπαλο γκολκίπερ κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Καμαρά έκλεψε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ πρόλαβε κι έκοψε με αυτοθυσία ο Σανγκαρέ κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία και για ένα 4ο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το… ροκ παιχνίδι του πρώτου μέρους έπαψε και ο Ολυμπιακός έκλεισε τους χώρους προσπαθώντας να πιέζει τους αμυντικούς της ολλανδικής ομάδας και να κλέβει μπάλες για να βγαίνει στην αντεπίθεση. Η PSV είχε μόλις μια ευκαιρία για γκολ στο 47’ αλλά το χτύπημα φάουλ του Ζάχαβι βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Σα. Αντίθετα οι Πειραιώτες κατάφεραν με σουτ του Μασούρα στο 83’ να πετύχουν ένα ακόμη γκολ (4-2) και να χάσουν ευκαιρίες με τους Χασάν και Βρουσάι στο φινάλε του αγώνα και για 5ο τέρμα.

Ο Σουηδός ρέφερι Αντρέας Έκμπεργκ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Σανγκαρέ (δεν παίζει στη ρεβάνς), Μπα, Μπρούμα, Ροζάριο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Λαλά (80’ Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Εμβιλά (80’ Εμβιλά), Μπρούμα (80’ Χασάν), Βαλμπουενά (68’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (73’ Φορτούνης).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Εμβογκό, Ντάμφρις, Μαξ, Μπόσκαγλι (36’ Μπάουμγκαρντλ), Τέζε, Τόμας (85’ Φαν Γκίνγκελ), Σανγκαρέ (70’ Βέρτεσεν), Ροσάριο, Γκέτσε (70’ Ζούνιορ), Μαλέν, Ζάχαβι (85’ Γκουτιέρες).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter