Europa League: Άδοξος αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό (Photos – Video)

Europa League: Άδοξος αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό (Photos – Video)

Ένα παιδικό λάθος του αναπληρωματικού τερματοφύλακα Μπομπί Αλέν στέρησε από τον Ολυμπιακό την ευκαιρία να κερδίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League. Η Γουλβς κέρδισε με 1-0 στον επαναληπτικό του 1-1 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στους «8» της διοργάνωσης.

Η φάση που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Άγγλων έγινε μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Γάλλος πορτιέρο του Ολυμπιακού έχασε τον έλεγχο της μπάλας και στη συνέχεια σταμάτησε αντικανονικά τον άλλοτε «ερυθρόλευκο» Ποντένσε. Ο Μεξικανός Ραούλ Χιμένες αξιοποίησε το πέναλτι.

https://www.youtube.com/watch?v=_imvcVPIS5A

Ο αρκετά καλός Ολυμπιακός πανηγύρισε προς στιγμήν το «γκολ» της ισοφάρισης στο 28’, αλλά ο δημιουργός Ελ Αραμπί βρισκόταν -οριακά- σε θέση οφσάιντ. Το γκολ που ακυρώθηκε από το VAR, πέτυχε ο Καμαρά. Νωρίτερα ο Πολωνός διαιτητής Μαρσίνιακ ακύρωσε σωστά γκολ του Χιμένες, ως φάουλ ενάντια στον τερματοφύλακα Αλέν.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν και άλλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο μετά το 1-0, με τον Τσιμίκα, που νικήθηκε από τον γκολκίπερ Ρούι Πατρίσιο στο 16’, και με τον Σισέ ο οποίος δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα προς την εστία στο 36’.

Ο Αλέν -βασικός αντί του -τραυματισμένου Σα- έκανε καταπληκτική απόκρουση σε σουτ του Ποντένσε στο 61’ και κράτησε τον Ολυμπιακό ζωντανό. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ελ Αραμπί γλίστρησε τη στιγμή της εκτέλεσης και έχασε σπάνια ευκαιρία από απόσταση 5 μέτρων (άουτ).

Ο Αλέν σταμάτησε τον Ζότα σε τετ-α-τετ στο 78’ μετά από το γκάφα του Μπα, ενώ το σουτ του Γκιγέρμε αμέσως μετά πέρασε μερικά εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ρούι Πατρίσιο έσωσε τη Γουλβς σε κεφαλιά του Χασάν στο 81’. O Oμάρ έχασε την τελευταία μικροευκαιρία του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις.

ΓΟΥΛΒΣ: Ρούι Πατρίσιο, Ντόχερτι, Μπολί, Κοάντι, Σαϊς, Νέβες, Μοουτίνιο, Τζόνι (17’ Βινάγκρε), Τραορέ (57’ Ντ. Ζότα), Χιμένες, Ποντένσε (71’ Ντεντόνκερ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Ελ Αμπντουλαουί, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (46’ Φορτούνης), Γκιγιέρμε (82’ Καφού), Καμαρά (65’ Χασάν), Βαλμπουενά, Μασούρας (46’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Στα προημιτελικά, η Γουλβς θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη, η οποία νίκησε σε μονό ματς και απέκλεισε τη Ρόμα με 2-0. Τα γκολ των Ισπανών πέτυχαν οι Ρεγκιλόν (22’) και Ελ Νεσίρι (44’). Όλοι οι αγώνες στη συνέχεια της διοργάνωσης θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών σε ουδέτερα γήπεδα της Γερμανίας.

Το βράδυ της Παρασκευής επιστρέφει στο προσκήνιο και το Champions League, με τους επαναληπτικούς Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης (2-1 ο πρώτος αγώνας) και Γιουβέντους – Λιόν (0-1). Οι νικητές θα προκριθούν στα προημιτελικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter