Europa League: Άνετη πρόκριση για Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας στους «16»

Europa League: Άνετη πρόκριση για Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας στους «16»

Τον ρόλο του φαβορί επιβεβαίωσαν Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας επί των Ναντ (3-0) και Μίντιλαντ (4-0) μετά το 1-1 των πρώτων αναμετρήσεων, ενώ στην κλήρωση της Παρασκευής παρούσα θα είναι και η Σεβίλη, παρά την ήττα της στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν με 2-0 (είχε επικρατήσει 3-0 στην Ισπανία).

Ειδικότερα, η Γιουβέντους επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στη Ναντ και παρά το 1-1 της προηγούμενης εβδομάδας στο Τορίνο νίκησε άνετα με 3-0 τους Γάλλους στο «Μποζουάρ» και προκρίθηκε στους «16» του Europa League.

Πρωταγωνιστής των «μπιανκονέρι» ήταν ο Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ. Με φοβερό γκολ στο 5΄ και με πέναλτι στο 20΄ έβαλε τις βάσεις για να περάσει η ομάδα του ένα πολύ ήσυχο βράδυ και στο 78΄ ολοκλήρωσε ένα αξέχαστο προσωπικό του βράδυ.

Με το εμφατικό 4-0 στη Δανία, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πέτυχε την 3η της νίκη στην τέταρτη αναμέτρηση (οι δύο πρώτες το 2001) με τη Μίντιλαντ, και πήρε με εμφατικό τρόπο το «εισιτήριο» για τους «16» του Europa League.

Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στην πορτογαλική πρωτεύουσα τα «Λιοντάρια» επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και ουσιαστικά «σφράγισαν» την πρόκριση στο 50΄ και 77΄ με τα γκολ του Πέδρο Γκονσάλβες, ενώ ήδη, οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Παουλίνιο στο 38΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το 3-0 του πρώτου αγώνα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» αποδείχθηκε αρκετό για τη Σεβίλη να πάρει εις βάρος της Αϊντχόφεν την πρόκριση για τους «16». Η PSV αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με νίκη γοήτρου (2-0) στο «Φίλιπς Στάντιον», με το γκολ του Ντε Γιονγκ στο 76΄ και Σοάρες στο 90΄+5, με τους Ολλανδούς να συνεχίζουν την αρνητική παράδοση που τους θέλει να αποκλείονται για 9η διαδοχική φορά όταν χάνουν το πρώτο παιχνίδι.

Πηγή: Reuters, ESPN

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter