Europa League: Δια πυρός και σιδήρου ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα πέναλτι (3-4)

Europa League: Δια πυρός και σιδήρου ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα πέναλτι (3-4)

Μετά από αγώνα θρίλερ ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την πρόκριση επί της Σλόβαν στη Μπρατισλάβα στα πέναλτι (2-2 ο αγώνας, 3-4 στα πέναλτι). Ετσι οι Πειραιώτες πήραν πανάξια την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League εκεί όπου θα βρουν απέναντι τους τον Απόλλωνα Λεμεσού που αποκλείστηκε κι εκείνος από την… Μακάμπι Χάιφα. Το πρώτο ματς θα γίνει στη Κύπρο στις 18 Αυγούστου και η ρεβάνς στον Πειραιά στις 25 του μήνα. Πάντως με την πρόκριση τους οι Πειραιώτες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους σε ομίλους είτε του Europa είτε του Conference League.

Στο πρώτο μέρος η Σλόβαν ξεκίνησε καλύτερα αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει τους Πειραιώτες -πέρα από μακρινά σουτ που εξουδετέρωσε ο Βάτσλικ- οι οποίοι μετά το 20’ άρχισαν να βγαίνουν μπροστά και έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Μασούρα και Ελ Αραμπί.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που είχε τον έλεγχο του ματς όμως αν και δεν διέτρεχε κινδύνους στην άμυνα του, επιθετικά δεν μπορούσε ούτε αυτός να απειλήσει. Όμως στο 54’ ο Ζινκερνάγκελ λίγο έξω από την περιοχή με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ κι έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό (0-1). Οι «ερυθρόλευκοι» άγχωσαν τη Σλόβαν και τα νεύρα βγήκαν στο 68’ όποου είχαμε τέσσερις κίτρινες κάρτες σε μια μίνι σύρραξη μεταξύ των παικτών.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Σλόβαν πίεσε για την ισοφάριση με τον Κορμπεράν να ρίχνει και τρίτο στόπερ (Μανωλάς) στο ματς για να διαφυλάξει το 0-1. Η Σλόβαν απείλησε με τον Σάπονιτς στο 83’ ενώ στο 89’ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ του Σάπονιτς μετά από λάθος απόκρουση του Βατσλίκ. Στο 93’ ο Μασούρας είχε σουτ στο δοκάρι για να τελειώσει την πρόκριση και στο 94’ σε μια απίθανη αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού ο Σάπονιτς από κοντά ισοφάρισε 1-1 κι έστειλε το ματς στην παράταση, με τους γηπεδούχους να μένουν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων λόγω αποβολής του Αμπενα (97’).

Στην παράταση ο Ολυμπιακός με παίκτη περισσότερο ήλεγξε και πάλι τον ρυθμό και στο 101’ από μπαλιά του Εμβιλά και κεφαλιά πάσα του Μασούρα, ο Αγκιμπού με προβολή έκανε το 1-2. Όμως σε μια ακόμη στατική φάση η άμυνα των «ερυθρολεύκων» έκανε νερά και με τρεις κεφαλιές στην ίδια φάση η Σλόβαν ισοφάρισε με τον Γκριν σε 2-2 (108’) και το ματς πήγε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι: Ραμίρες 1-0, Κούντε άουτ, Σάπονιτς 2-0, Μπουχαλάκης 2-1, Κούτσκα άουτ, Μασούρας 2-2, Γκριν 3-2, Αβιλα 3-3, Τσακβετάτζε  απόκρουση Βατσλίκ, Βαλμπουενά 3-4.

Ο Σουηδός διαιτητής Νίμπεργκ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Άμπενα (2), Σισέ, Γκριν, Κούντε, Κούτσκα, Τικίνιο, Βατσλίκ.

ΣΛΟΒΑΝ: Χόβαν, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο (69’ Αγκμπο), Πάουστσεκ, Ζμρχαλ (70’ Ραμίρες), Κανκάβα, Κούτσκα, Τσακβετάτζε,  Μπαρσεγκιάν (69’ Σάπονιτς), Γκριν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Άβιλα, Σισέ, Μπα (85’ Μπουχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (68’ Α. Καμαρά), Ραντζέλοβιτς (60’ Μανωλάς), Ελ Αραμπί (68’ Τικίνιο, 91’ Κανέ, 110’ Βαλμπουενά).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter