Europa League: Η Μπράγκα «έπνιξε» την ΑΕΚ (3-0)

Europa League: Η Μπράγκα «έπνιξε» την ΑΕΚ (3-0)

Κακή εμφάνιση στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ για την ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε στην Πορτογαλία από την Μπράγκα (3-0) που ήταν σαφώς καλύτερη. Η Ενωση είχε αδυναμίες σε όλες τις γραμμές κι αν δεν ήταν ο Τσιντώτας σε καλό βράδυ το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο.

Στόχος του Μ. Καρέρα ήταν να μπλοκάρει την αντίπαλη ομάδα που παίζει γρήγορο και κάθετο ποδόσφαιρο, αλλά εκ του αποτελέσματος δεν τα κατάφερε. Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 3’, αλλά το σουτ του Κάστρο δεν αιφνιδίασε τον Τσιντώτα. Στο επόμενο λεπτό ο Μάνταλος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Ολιβέιρα δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα με το κεφάλι για να τη σπρώξει στα δίκτυα.

Στο 5’ οι Πορτογάλοι δημιούργησαν νέα φάση με τον Παουλίνιο, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα.

Στο 38’ ο Φρανσέρζιο βρέθηκε αμαρκάριστος σχεδόν στο ύψος της μικρής περιοχής, η κεφαλιά του όμως ήταν άστοχη και στο 42’ ο Ολιβέιρα σπατάλησε μία καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ.

Στο 44’ άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα του Εσγκάιο, ο Γκαλένο νίκησε στον αέρα τον Βασιλαντωνόπουλο και με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσιντώτα (1-0).

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο και στο 50’ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Τσιγκρίνσκι δεν αξιοποίησε την πάσα του Μάνταλου.

Στο 57’ ο γκολκίπερ του Δικέφαλου απέκρουσε το σουτ του Σικέιρα και στο 61’ σουτ του Κάστρο.

Στο τελευταίο ημίωρο η ΑΕΚ με την είσοδο των Τάνκοβιτς, Λιβάια έπαιξε 4-3-3 σε μία προσπάθεια να ανατρέψει τα δεδομένα του αγώνα. Ο Κροάτης όμως αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης, καθώς από δικά του λάθη ξεκίνησαν οι φάσεις για το δεύτερο και το τρίτο γκολ των Πορτογάλων. Γι’ αυτό ο προπονητής του τον αντικατέστησε στο 90’!

Στο 63’ ο Λιβάια έκανε κάθετη πάσα στον Τάνκοβιτς, ο Σουηδός τσίμπησε την μπάλα και την έστρωσε στον Ολιβέιρα, ο οποίος από πλάγια θέση αλλά με την κενή εστία δεν βρήκε στόχο.

Οι γηπεδούχοι σφράγισαν την νίκη στο 78’. Ο Γκαλένο «έσπασε» την μπάλα στον Παουλίνιο κι αυτός με άψογο διαγώνιο τελείωμα «έγραψε» το 2-0. Στο 88’ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα με τον Ορτα να πλασάρει εύστοχα.

Ο Γάλλος διαιτητής Ρούντι Μπουκέ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σικέιρα, Kάρμουν, Εσγκάιο, Μάνταλο, Νεντσελτσεάρου, Ολιβέιρα.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Εσγκάιο, Μπρούνο Βιάνα, Κάρμουν, Σικέιρα, Αντρέ Κάστρο (92’ Σκετίνε), Φρανσέρζιο (84’ Μόουρα), Μεδέιρο (60’ Αντρέ Ορτα), Χόρτα (92’ Νοβάις), Γκαλένο (84’ Αλ Μουσράτι), Παουλίνιο.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (62’ Τάνκοβιτς), Νεντελτσεάρου, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστισιτς, Σάκχοβ, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (62’ Λιβάια, 89’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα.

***Το παιχνίδι παρακολούθησαν 2.250 φίλαθλοι της Μπράγκα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter