Europa League: H Σεβίλλη νίκησε στα πέναλτι τη Ρόμα και επέστρεψε στον θρόνο της

Europa League: H Σεβίλλη νίκησε στα πέναλτι τη Ρόμα και επέστρεψε στον θρόνο της

…Και στο τέλος το Europa League το κερδίζει η Σεβίλλη! Η ομάδα της Ανδαλουσίας πιστή στα ραντεβού της με τους ευρωπαϊκούς τελικούς έγραψε νέα χρυσή σελίδα στη διοργάνωση: Νίκησε τη Ρόμα στα πέναλτι με 4-1 (1-1 στα 120’) κι έκανε το «7 στα 7» σε ευρωπαϊκούς τελικούς φτάνοντας έτσι στο 7ο τρόπαιο της στη διοργάνωση. Παράλληλα με το τρόπαιο στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης οι Σεβιγιάνοι εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο Champions league της επόμενης σεζόν.

Η Ρόμα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με το σουτ του Σπινατσόλα να διώχνει σωτήρια ο Μπόνο στο 12’ Το ματς είχε ελάχιστες καλές στιγμές το πρώτο ημίωρο με τη Ρόμα να ελέγχει και να ψάχνει την αντεπίθεση, ενώ οι Ισπανοί ήταν εντελώς ακίνδυνοι. Στο 35’ σε μια φάση που οι Σεβιγιάνοι σάστισαν ζητώντας φάουλ, ο Μαντσίνι επωφελήθηκε στο χώρο του κέντρου, πήρε τη μπάλα, έβγαλε την ασίστ στον Ντιμπάλα που προχώρησε και πλάσαρε εύστοχα τον Μπόνο γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του Μουρίνιο.

Μετά το γκολ, η Ρόμα οπισθοχώρησε, αφήνοντας όλο το γήπεδο στη Σεβίλλη. Η οποία πίεσε, ανορθόδοξα τις πιο πολλές φορές, όμως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έχασαν την μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 όταν ο κεραυνός του Ράκιτιτς εκτός περιοχής σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού του Πατρίσιο…

Στο 2ο ημίχρονο η Σεβίλλη να πιέσει για ένα γρήγορο γκολ. Και στο 55’ δικαιώθηκε η δεύτερη. Σέντρα του Νάβας και ο Μαντσίνι στη προσπάθεια του να προλάβει τον Ενεσίρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-1).

Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους Ισπανούς που πίεσαν για δεύτερο γκολ ενώ η Ρόμα έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν το κοντινό σουτ του Εϊμπραχαμ έσωσε ο Μπόνο. Η Σεβίλλη κυριάρχησε στο γήπεδο αλλά το σκορ δεν άλλαξε και ο τελικός πήγε στην παράταση…

Η παράταση δεν είχε φάσεις καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν εξουθενωμένοι και πρόσεχαν να μη δεχτούν γκολ περισσότερο, παρά να πετύχουν και μοιραία ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι με πρώτη τη Σεβίλλη:

Οκάμπος 1-0

Κριστάντε 1-1

Λαμέλα 2-1

Μαντσίνι απόκρουση

Ράκιτιτς 3-1

Ιμπάνιεζ δοκάρι

Μοντιέλ 4-1 (το πέναλτι εκτελέστηκε δύο φορές αφού την πρώτη ο Πατρίσιο έδιωξε αλλά είχε βγει εκτός γραμμής τέρματος).

Ο Αγγλος ρέφερι Αντονι Τέιλορ «κιτρίνισε» τους Μάτιτς, Πελεγκρίνι, Μαντσίνι, Ράκιτιτς, Κριστάντε, Τσέλικ, Ζαλέφσκι, Λαμέλα, Οκάμπος.

Σεβίλλη: Μπόνο, Νάβας (95’ Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελι (120’+6’ Μαρκάο), Τέλες (95’ Ρέκικ), Φερνάντο, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (46’ Σούσο), Χιλ (46’ Λαμέλα), Ενεσιρί.

Ρόμα: Πατρίσιο, Ιμπάνιεζ, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Σπινατσόλα (106’ Γιορέντε), Κριστάντε, Μάτιτς (120’ Μπόβε), Τσελίκ (91’ Ζαλέφσκι), Πελεγκρίνι (106’ Ελ Σαράουι), Έιμπραχαμ, Ντιμπάλα (68’ Βαϊνάλντουμ).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter