Europa League: Περίπατος της ΑΕΚ στην Ουκρανία, 4-1 τη Ζόρια

Europa League: Περίπατος της ΑΕΚ στην Ουκρανία, 4-1 τη Ζόρια

Η τρίτη φορά ήταν και φαρμακερή για την ΑΕΚ, που αυτή τη φορά θυμήθηκε τον καλό εαυτό της και νίκησε την Ουκρανία τη Ζόρια με 4-1 στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και την οποία θα υποδεχτεί την επόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ.

Χωρίς τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο (έμεινε στην Αθήνα λόγω ίωσης) αλλά με τον βοηθό του Ιταλού κόουτς Τζανλούκα Κολονέλο να εκτελεί χρέη πρώτου προπονητή και χωρίς τον Ολιβέιρα που υπέφερε από γαστρεντερίτιδα η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο ματς με στόχο να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και το κατάφερε στο 7ο λεπτό. Ο Λιβάγια δέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στον Τσίγκανικς, στρώθηκε στον Τάνκοβιτς και ο Σουηδός με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ έδωσε χώρο στους ουκρανούς έκλεβε μπάλες κι έβγαινε πολύ επικίνδυνα στην αντεπίθεση χάρις στον ταχύτατο Σουηδό τον Τάνκοβιτς. Σε μια μάλιστα από αυτές και από ταχύτατο συνδυασμό Λιβάγια, Τάνκοβιτς, Μάνταλου, ο αρχηγός της ΑΕΚ πλάσαρε ιδανικά κι έγραψε το 0-2!

Στο β’ μέρος η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 53’ από μακρινή μπαλιά του Μάνταλου, ο Λιβάγια με σουτ έγραψε το 0-3. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και η ΑΕΚ έκανε διαχείριση του σκορ αλλά και οικονομία δυνάμεων με δεδομένο ότι ακολουθεί το κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρη. Όμως στο 80’ η Ζόρια μείωσε το σκορ με βολίδα του Κοχέρτζιν και αμέσως με τα σέντρα ο Λιβάγια έκανε το 1-4! Στο τέλος (88’) η Ζόρια είχε δοκάρι με τον Βέρνιντουμπ…

Ο Σκωτσέζος διαιτητής Γουίλιαμ Κάλουμ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μάνταλο (χάνει τη ρεβάνς με τη Ζόρια), Βέρνιτουμπ, Ανσαριφάρντ, Ινσούα.

ΖΟΡΙΑ: Σεβτσένκο, Χομτσενόβσκι (59’ Φαβόροβ), Βέρνιντουμπ, Αμπού Χάνα, Τσίγκανικς, Ιβανισένια, Κοχέρτζιν, Γιούρτσενκο, Καμπάεβ (59’ Γκλάντκι), Λούνοβ (46’ Σαγιάντ), Γκρόμοβ (46’ Ναζάρια).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Σάχοβ (70’ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστισιτς (85’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (85’ Μπότος), Τάνκοβιτς (75’ Ανσαριφάρντ), Λιβάγια.

*Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λέστερ συνέτριψε τη Μπράγκα με 4-0 (21’, 48’ Ιανάτσο, 68’ Πρατ, 79’ Μάντισον).

Η βαθμολογία:

1.Λέστερ 9 (9-1)

2.Μπράγκα 6 (5-5)

3.ΑΕΚ 3 (5-6)

4.Ζόρια 0 (2-9)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter