Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης με Φορτούνη για τον Ολυμπιακό, 1-0 τη Γκενκ

Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης με Φορτούνη για τον Ολυμπιακό, 1-0 τη Γκενκ

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν νίκησε 1-0 τη Γκενκ στο «Καραϊσκάκη» στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον 3ο γύρο του Europa League και πάει με προβάδισμα πρόκρισης στη ρεβάνς της  ερχόμενης Πέμπτης.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και ανέτοιμοι ακόμη  κατάφεραν με άψογη αμυντική λειτουργία και κορυφαίο τον Παναγιώτη Ρέτσο να νικήσει μια ομάδα πολύ πιο έτοιμη από αυτόν καθώς έχει δώσει ήδη πέντε επίσημα παιχνίδια.

Ο Κώστας Φορτούνης μόλις στα 22 δευτερόλεπτα του ματς με ένα άπιαστο σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ μετά από καταπληκτική κούρσα του Ροντινέι και σέντρα στην περιοχή, βάζοντας «φωτιά» στο φαληρικό γήπεδο (1-0). Ηταν το πιο γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργάνωσεις.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους που λίγο αργότερα απείλησαν εκ νέου την Γκενκ πάλι με τον Φορτούνη αλλά το σουτ του αρχηγού κατέληξε στην αγκαλιά του Βέλγου γκολκίπερ. Μετά το 15λεπτο οι Βέλγοι που είναι σαφώς πιο έτοιμοι πήραν μέτρα στο γήπεδο καθώς ήταν πίσω το σκορ αλλά ενώ είναι πολύ γρήγορη ομάδα, εντούτοις προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με στημένες φάσεις, καθώς η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν άψογη. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες με την ελληνική ομάδα να απειλεί ξανά στο 42’ με προβολή του Μασούρα, ενώ οι Βέλγοι με τον Τολού στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος το ματς είχε την ίδια εικόνα με τον Ολυμπιακό να έχει δώσει χώρο στους Βέλγους που  δεν μπορούσαν όμως να απειλήσουν τον Πασχαλάκη. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 60’ με σουτ του Καρβάλιο λίγο άουτ.

Η Γκενκ έχασε την πολύ μεγάλη διπλή ευκαιρία της στο 70’ με τον Πασχαλάκη να σώζει δύο φορές τα σουτ των Τρεσόρ και Σορ μέσα σε αποθέωση. Όμως στο 75’ ο Μπιέλ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι των Βέλγων και χάθηκε η ευκαιρία για το 2-0. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κουράστηκε όπως ήταν φυσικό και η Γκενκ πίεσε για την ισοφάριση και στο 90’+6 από σουτ του Ελ Χανούς έξω από την περιοχή ο Πασχαλάκης έβαλε το χέρι του και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια απομάκρυνε σωτήρια τη μπάλα ο Ρέτσος σε σουτ του Μπα.

Ο Σουηδός Γκλεν Νίμπεργκ «κιτρίνισε» τους Ιμπόρα, Γκαλάρσα, Κίνι, Αλεξανδρόπουλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσος, Ιμπόρα, Μ. Καμαρά (84’ Βρουσάι), Καρβάλιο (63’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (76’ Ντοη), Μασούρας (76’ Ελ Κααμπί), Ελ Αραμπί (63’ Μπιέλ).

ΓΚΕΝΚ: Βαντεβούρτ, Μουνιός, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγέμπε (70’ Αρτεάγκα), Ελ Χανούς, Γκαλάρσα (66’ Αζίζ), Χροσόφσκι, Πεντσίλ,  Τρεζόρ (80’ Μπα), Τολού (66’ Σορ).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter