Europa League: Σπουδαία πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» παρά την ήττα

Europa League: Σπουδαία πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» παρά την ήττα

Ολυμπιακός – … Ζάχαβι 5-4. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με τη φωτιά, βρέθηκαν να χάνουν 2-0 από την Αϊντχόφεν, αλλά με γκολ του Χασάν στο 88’ εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Ο Εράν Ζάχαβι με τέσσερα γκολ, δύο στο Φάληρο και δύο στη σημερινή ρεβάνς πήρε από το… χεράκι την PSV, αλλά δεν μπόρεσε να αποκλείσει τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός «πέταξε» το πρώτο ημίχρονο, όπου δέχθηκε δύο γκολ, και στο δεύτερο που αντέδρασε στάθηκε άτυχος έχοντας δύο δοκάρια. Τελικά ο Χασάν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-1) και ο Ολυμπιακός με συνολικό σκορ 5-4 (είχε επικρατήσει 4-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης») συνεχίζει την ευρωπαϊκή της περιπέτεια.

Στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκτός αγώνα και δέχθηκαν δύο γκολ. Στο 10’ η PSV απείλησε με τον Ζάχαβι και στο 20’ με τον Μάλεν. Στο 23’ άνοιξε το σκορ. Μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Τόμας, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν αντέδρασε σωστά και ο αμαρκάριστος Ζαχάβι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (1-0). Ευθύνη στο γκολ έχει και ο Σα.

Ο Ισραηλινός σκόρερ «χτύπησε» και δεύτερη φορά. Στο 44’ εκτέλεσε φάουλ και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Σα (2-0).

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ στο 50’, αλλά ήταν άτυχος. Ο Μπρούμα έβγαλε την σέντρα, ο Καμαρά με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Λαλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Εμβογκό.

Στο 57’ ο Μάλεν πάτησε περιοχή, όμως ο Σα «έσβησε» τον κίνδυνο.

Στο 78’ ο Ολυμπιακός είχε και δεύτερο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Δοκάρι είχε και η η PSV με τον Μάλεν στο 86’.

Το γκολ – πρόκριση για τους «ερυθρόλευκους» πέτυχε στο 88’ ο Χασάν (2-1).

O Γάλλος διατητής Κλ. Τουρπέν έδειξε κίτρινες κάρτες στους Mαξ, Μάλεν, Μασούρα, Λαλά.

Πέδρο Μαρτίνς: «Θα ήταν άδικο να μείνει εκτός ο Ολυμπιακός»

Σε πελάγη ευτυχίας για την πρόκριση της ομάδας του ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς μετά την γλυκιά ήττα στην Ολλανδία. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαστε ευτυχισμένοι και το αξίζαμε. Η διαδρομή μας έχει δείξει ότι το αξίζαμε. Το 2-0 δεν αντικατόπτριζε την εικόνα του αγώνα. Είμαστε μία ομάδα που χάνει πολλές ευκαιρίες και αν είχαμε αποκλειστεί θα ήταν άδικο. Νομίζω είναι μεγάλο το αγωνιστικό πνεύμα της ομάδας μας και θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου. Συμβαίνον αδικίες στο ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι θα ήταν άδικο να έχουμε αποκλειστεί».

Για το πρώτο ημίχρονο: «Δεν είμαι δυσαρεστημένος από το πρώτο ημίχρονο. Μπήκαμε δυνατά όπως είχαμε σχεδιάσει να μπούμε. Είχαμε δύο καλές ευκαιρίες με τον Ελ Αραμπί και τον Μπρούμα. Δείξαμε ένα καλό πρόσωπο, αλλά το σκορ δεν έδειχνε να την πραγματική εικόνα του αγώνα».

Για τον Χασάν: «Θέλω γενικότερα να αναφερθώ στο σπουδαίο αγωνιστικό πνεύμα της ομάδας που το πιστεύει και δεν το παρατάει το ματς. Η ομάδα μας το πιστεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Χασάν είναι ένας παίκτης που τον εμπιστευόμαστε. Θέλω να αναφερθώ στο αγωνιστικό πνεύμα της ομάδας που πιστεύει κάθε αγώνα».

Για την κλήρωση: «Δεν έχω προτίμηση. Προτεραιότητα έχει να ξεκουραστούμε και να ανακάμψουμε τις δυνάμεις γιατί τη Δευτέρα έχουμε ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα μας απασχολήσει η κλήρωση».

O λυτρωτής Χασάν

Ο «χρυσός» σκόρερ των «ερυθρόλευκων» στην Ολλανδία, ο Αχμέντ Χασάν τόνισε για την πρόκριση:

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι μία πολύ όμορφη διοργάνωση και τα δώσαμε όλα στο παιχνίδι για να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Πρέπει να το πιστεύεις μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μέχρι το ημίχρονο ήμασταν πεσμένοι και απογοητευμένοι. Μας μίλησε ο προπονητής, μας μίλησαν και οι έμπειροι παίκτες ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Είχαμε κάποιες ατυχίες με τα δοκάρια, αλλά πρέπει να πιστεύεις μέχρι το τέλος».

Για την σημερινή κλήρωση δήλωσε: «Μου αρέσει να παίζω απέναντι σε μεγάλους συλλόγους. Όταν είσαι μεγάλος σύλλογος μπορείς να παίξεις απέναντι σε οποιονδήποτε. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μπορούμε να παίξουμε απέναντι στον οποιονδήποτε».

«Δεν τα παρατήσαμε»

Στις δηλώσεις του ο Μαντί Καμαρά τόνισε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Σηκώσαμε το κεφάλι και αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες του αγώνα. Έτσι πρέπει να κάνουμε. Μία ομάδα που θέλει να κατακτάει τίτλους πρέπει να έχει αυτή τη νοοτροπία, να συνεχίζει και να προσπαθεί μέχρι το τέλος. Δεν νομίζω ότι παίξαμε άσχημα στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να έχουν προηγηθεί και να ισοφαρίσουμε. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις υπομονή και να προσπαθείς μέχρι το τέλος και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».

Για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα: «Πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε παιχνίδια ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Πρέπει να βλέπεις τα παιχνίδια ένα-ένα. Δεν έχω καμία προτίμηση για την κλήρωση. Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες και θα δουλέψουμε όποιος κι αν είναι αντίπαλος».

Ρότζερ Σμιντ: «Οδυνηρό αποτέλεσμα για την Αϊντχόφεν»

Πικραμένος κυρίως για το λεπτό στο οποίο χάθηκε η πρόκριση για την Αϊντχόφεν, ο προπονητής της Ρότζερ Σμιντ μετά τη νίκη- αποκλεισμό της ομάδας του από τον Ολυμπιακό στη φάση των «32» του Europa League κι τόνισε ότι συνολικά στα δύο παιχνίδια ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και προκρίθηκε δίκαια.

Ο έμπειρος προπονητής ξεκαθάρισε πως οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και το άξιζαν ενώ τόνισε πως πρέπει άπαντες στην ομάδα του να δεχτούν το αποτέλεσμα. Αναλυτικά όσα είπε: «Είναι οδυνηρό, αλλά είναι καλύτερο από το να μην έχουμε καλό παιχνίδι. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, αλλά πρέπει να δεχτούμε αυτό που συνέβη. Ο Ολυμπιακός έβαλε ένα γκολ στα τελευταία λεπτά και συνεχίζει στη διοργάνωση.

Για το συμπέρασμα από τα δύο ματς: «Ήταν ένα ισορροπημένο ζευγάρι, ήταν δύο ισορροπημένες ομάδες. Ο Ολυμπιακός το άξιζε και εμείς μείναμε εκτός».

Από την πλευρά του ο μέσος της ολλανδικής ομάδας, Ράιαν Τόμας στάθηκε στα λάθη του πρώτου αγώνα: «Είναι σίγουρα επώδυνος τρόπος. Σκοράραμε δύο γκολ στο ημίχρονο και δεχθήκαμε γκολ στο πιο δύσκολο χρονικό σημείο. Δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Το πρώτο ματς ήταν το «κλειδί». Ο Ολυμπιακός μας τιμώρησε στο πρώτο παιχνίδι με τα πολλά λάθη που κάναμε και νομίζω πως εκεί χάθηκε και για αυτό εκείνος συνεχίζει Ευρώπη».

Αϊντχόφεν (Σμιντ): Εμβογκό, Τέζε, Μποσκάγλι, Βλεργκέβερ, Ντάμφρις, Ροσάριο, Γκέτσε (90’ Μάουρο), Τόμας, Μαξ, Ζάχαβι, Μάλεν (90’ Βέρτεσεν).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Λαλά (79’ Ανδρούτσος), Μπα, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46’ Φορτούνης), Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά (46’ Μασούρας), Μπρούμα (79’ Χασάν), Ελ Αραμπί (90’ Παπασταθόπουλος).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter