Europa League: Τα λάθη «γονάτισαν» την ΑΕΚ, η Λέστερ νίκησε 2-1 στο ΟΑΚΑ

Europa League: Τα λάθη «γονάτισαν» την ΑΕΚ, η Λέστερ νίκησε 2-1 στο ΟΑΚΑ

H AEK πλήρωσε τα λάθη της, ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ 2-1 από την Λέστερ και μόλις από τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ η πρόκριση στον επόμενο γύρο είναι ένας Γολγοθάς. Κι αυτό διότι η Μπράγκα με το ίδιο σκορ πέρασε από την έδρα της Ζόρια και μαζί με την αγγλική ομάδα έχουν από έξι βαθμούς. Ο Δικέφαλος δεν έχει ούτε πόντο, αν και σήμερα είχε τις ευκαιρίες τουλάχιστον να αποφύγει την ήττα.

Στο πρώτο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν δύο λάθη του Τσιντώτα και προηγήθηκαν με 0-2, ενώ η Ενωση δεν μπόρεσε να σκοράρει, παρότι ο Λιβάγια βρέθηκε δύο φορές σε θέση… βολής. Η Λέστερ δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο 15’. Ο Μάντισον έκανε το σουτ με το αριστερό και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από την αντίπαλη εστία. Στο 17’ οι Αγγλοι κέρδισαν πέναλτι. Ο γκολκίπερ της Ενωσης ανέτρεψε τον Βάρντι, ο οποίος εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και άνοιξε το σκορ (0-1). Ηταν ένα ανόητο πέναλτι, καθώς ο 33χρονος στράικερ είχε ανοίξει την μπάλα και δύσκολα θα απειλούσε.

Η Λέστερ ήταν διαρκώς στην επίθεση και στο 23΄ έχασε άλλη μία ευκαιρία. Ο Βάρντι τροφοδότησε τον Ουντέρ μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το πλασέ, αλλά ο Τσιντώτας αποσόβησε τον κίνδυνο.

Ο Δικέφαλος στο 27’ και το 28’ βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση με τον Λιβάγια. Στην πρώτη περίπτωση, μετά από κακή εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και διώξιμο του Φουχς, ο Μπακάκης έκανε το γέμισμα με την μία, ο Κροάτης επιθετικός έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Σμάιχελ απομάκρυνε με σπουδαία επέμβαση την μπάλα σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, μετά από λάθος του Μόργκαν, ο Λιβάγια έφυγε στην κόντρα, όμως το τελείωμα του δεν ήταν καλό και σπατάλησε τη φάση.

Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για το δεύτερο γκολ κι αυτό ήρθε στο 39’. Ο Μάντισον εκτέλεσε κόρνερ, ο Βάρντι έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Τσαντουρί, ο οποίος με το αριστερό νίκησε τον Τσιντώτα (0-2).

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Στο 48’ ο Μάνταλος έσκαψε την μπάλα και έβγαλε τον Τάνκοβιτς τετ α τετ με τον Σμάιχελ και ο Σουηδός με το αριστερό τον νίκησε (1-2).

Στο 50’ δημιουργήθηκε παρόμοια φάση, αλλά αυτή τη φορά το τελείωμα του Τάνκοβιτς δεν ήταν καλό, ενώ στο 64’ η Λέστερ είχε δοκάρι με τον Ουντέρ.

O Αυστριακός διαιτητής Χάραλντ Λέχνερ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μάνταλο, Κρίστισιτς, Ινσούα.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (86’ Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Ινσούα (86’ Μαχαίρας), Σάκχοφ (86΄ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστισιτς, Λιβάγια (46’ Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Λόπες, Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα).

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Φοφανά, Μόργκαν, Φουχς, Ουντέρ (66’ Πρετ), Τσαντουρί (66’ Μεντί), Τίλεμανς, Τζάστιν, Ολμπράιτον, Μάντισον (74’ Μπαρνς), Βάρντι (70’ Ιεανάτσο). 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter