Europa League: Τιμωρήθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νίκες για Άγιαξ, Θέλτα

Europa League: Τιμωρήθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νίκες για Άγιαξ, Θέλτα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ανά διαστήματα πολύ καλή, όμως έμεινε στο 1-1 με την Άντερλεχτ για τους «8» του Εuropa League. «Καθαρή» νίκη για Άγιαξ, πέντε γκολ στο Βίγκο.

Η Άντερλεχτ κρατούσε τον Μχιταριάν εκτός παιχνιδιού στα πρώτα 15 λεπτά, με τη Γιουνάιτεντ να δυσκολεύται να περάσει τη μπάλα στην επίθεση. Στο 17′ οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κατάφεραν να φτάσουν κοντά στο γκολ, όμως σε φάση διαρκείας που εξελίχθηκε στα καρέ των Βέλγων ο Ράσφορντ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Μετά την ευκαιρία, οι Άγγλοι κυριάρχησαν. Είχαν ένα σουτ με τον Μχιταριάν που έσωσε ο Ομπράντοβιτς και στο 36′ ο Αρμένιος βρήκε δίχτυα.

Ο τερματοφύλακας της Άντερλεχτ απέκρουσε το σουτ του Ράσφορντ, αλλά στην επαναφορά ο Μχιταριάν δεν έκανε λάθος. Η Γιουνάιτεντ πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα και αναζήτησε στο δεύτερο μέρος το γκολ που θα της έδινε ακόμα πιο ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, όμως δεν κατάφερε να βρει εκ νέου δίχτυα, παρότι δημιούργησε ευκαιρίες. Από το 55′ και έπειτα ανέβασε ρυθμό, έψαξε το γκολ με τον Ράσφορντ, τον Ζλάταν και τον Φελαϊνί, δεν τα κατάφερε και τελικά τιμωρήθηκε. Στο 86′ η κεφαλιά του Ντεντόνκερ διαμόρφωσε το τελικό 1-1

Ματσάρα έγινε στο Βίγκο, όπου η Θέλτα βρέθηκε πίσω στο σκορ με κεφαλιά του Ζαν Πολ Μποέτιους. Οι γηπεδούχοι δεν τα έχασαν και απάντησαν με τον Σίστο στο 15′, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ιάγο Άσπας έγραψε το 2-1. Η Θέλτα σκόραρε ξανά πριν λήξει το πρώτο μέρος, με τον Γκουιντέτι στο 38′. Ο Μπουφέλ στο 67′ έβαλε ξανά τους Βέλγους στο ματς και τους έδωσε νέες ελπίδες για τη ρεβάνς.

Σε καθαρά προσωπική υπόθεση μετέτρεψε το ματς με τη Σάλκε ο Κλάασεν. Αρχικά, ο 24χρονος Ολλανδός άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 23′ και στο 52′ ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ο Αίαντας είχε μάλιστα και δύο δοκάρια, στο 31′ με τον Σάντσες και ένα με τον Φαν ντε Μπέεκ στο 77′, ενώ αρκετές ευκαιρίες έχασε και ο Τραορέ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Άντερλεντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (86′ Ντεντόνκερ – 36′ Μχιταριάν)

Θέλτα – Γκενγκ 3-2 (15′ Σίστο, 17′ Ιάγο Άσπας, 38′ Γκουιντέτι – 10′ Ζαν Πολ, 67′ Τουφέλ)

Άγιαξ – Σάλκε 2-0 (23′, 52′ Κλάασεν)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter