Europol, AAPA και ευρωπ. αστυνομικές αρχές συμμαχούν για να τερματίσουν τη λειτουργία δικτύου παράνομης διάθεσης τηλεοπτικού περιεχομένου

Europol, AAPA και ευρωπ. αστυνομικές αρχές συμμαχούν για να τερματίσουν τη λειτουργία δικτύου παράνομης διάθεσης τηλεοπτικού περιεχομένου

Εγκληματική ομάδα ύποπτη για την παράνομη διακίνηση τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω IPTV πλατφόρμας, διέκοψε τη δράση της μετά από την κοινή έρευνα της Europol, των τοπικών αστυνομικών αρχών σε Ελλάδα, Κύπρο, Ολλανδία, Γερμανία, Βουλγαρία και μελών της Audiovisual Anti-Piracy Alliance (AAPA).

Το δίκτυο κατηγορείται για παράνομη διανομή συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Αυτές οι υπηρεσίες φέρονται να προσφέρονταν παράνομα, μέσω μεταπωλητών, σε όλη την Ευρώπη με τη μηνιαία συνδρομή των μόλις 20 ευρώ.

Μετά από συντονισμένες έρευνες των ελληνικών και κυπριακών αστυνομικών αρχών, πραγματοποιήθηκαν επιδρομές στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν αρκετοί ύποπτοι ενώ δύο servers που παρείχαν παράνομη πρόσβαση σε κανάλια διέκοψαν τη λειτουργία τους. Η έρευνα αποκάλυψε, επίσης, εγκατεστημένους αυτοματοποιημένους ιστοτόπους οι οποίοι μέσω κεντρικού διακομιστή αναμετέδιδαν συνδρομητικά κανάλια. Οι επιχειρήσεις συντονίστηκαν από την Europol και πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία των τοπικών αστυνομικών αρχών.

Τα μέλη της AAPA, η Irdeto, παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια ψηφιακών εφαρμογών και η Nova, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, συνέβαλαν στις επιχειρήσεις ενώ η Irdeto παρείχε την τεχνική και επιστημονική της εξειδίκευση.

«Οι επιχειρήσεις αυτές, που διεξήχθησαν από την Europol με τη συνεργασία των τοπικών αστυνομικών αρχών και των μελών μας, καταδεικνύουν τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου τα θέματα παραβίασης της πνευματικής ιδιοκτησίας και σηματοδοτούν ακόμα ένα βήμα στην αποστολή μας για την καταπολέμηση της πειρατείας», δήλωσε η Sheila Cassells, Εκτελεστική Διευθύντρια της AAPA. «Τα μέλη της AAPA, όπως η Irdeto και η Nova, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της πειρατείας. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις νομικές ενέργειες και να πιέζουμε για αποτελεσματική και συνεπή νομοθεσία προς την ίδια κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

«Η πειρατεία ήχου και εικόνας αποτελεί ένα αυξανόμενο πρόβλημα που επηρεάζει τους κατόχους περιεχομένου, τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους φορείς εκμετάλλευσης στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι νομικές ενέργειες που γίνονται από οργανισμούς όπως η Europol και τις συνεργαζόμενες αστυνομικές αρχές φανερώνουν τη σοβαρότητα αυτής της εγκληματικής δράσης», συμπλήρωσε ο Mark Mulready, Αντιπρόεδρος – υπεύθυνος υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας της Irdeto και Αντιπρόεδρος της AAPA. «Είμαστε ευθυγραμμισμένοι με την αποστολή που υπηρετεί η AAPA, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά και να υποστηρίζουμε τους πελάτες και τους συνεργάτες μας καθώς και τις διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό, την ανάλυση, τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση όλων των μορφών της πειρατείας», τόνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter