Eurostat: Μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο

Eurostat: Μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο

Τις αρχικές εκτιμήσεις της για μείωση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης τον Μάρτιο, επιβεβαίωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) στέλνοντας ένα μήνυμα που δεν είναι βολικό για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι οι τιμές στις 19 χώρες του ευρώ αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 1,4% τον Μάρτιο έναντι 1,5% τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη εκτίμησή της. Η ΕΚΤ έχει ως στόχο έναν πληθωρισμό λίγο κάτω από το 2% και την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε στην προοπτική μεγαλύτερης στήριξης της Ευρωζώνης λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας της. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε στο 1%, όπως ανέμεναν οι αγορές, από 0,3% τον Φεβρουάριο.

Ο δομικός πληθωρισμός που παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ για τις αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις άστατες τιμές των ενεργειακών προϊόντων και των τροφίμων, υποχώρησε στο 1% από 1,2% τον Φεβρουάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter