Eurovision 2017: «Ανοιχτή πληγή» η διαμάχη Ρωσίας – Ουκρανίας

Eurovision 2017: «Ανοιχτή πληγή» η διαμάχη Ρωσίας – Ουκρανίας

Ο φετινός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου στο Κίεβο και οι πρόβες έχουν ήδη αρχίσει.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (ΕBU) παραδέχτηκε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και της Ουκρανίας για παραβίαση του καταστατικού και από τις δύο χώρες, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ομάδας Αναφοράς του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού της Eurovision Φρανκ-Ντίτερ Φράιλινγκ σε συνέντευξή του στην εκπομπή Heute του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF.

Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν την προσεχή εβδομάδα, αλλά η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 12 Ιουνίου.

“Το δράμα της Eurovision 2017 συνεχίζεται και δεν φαίνεται ότι θα σταματήσει κάποια στιγμή σύντομα”, δήλωσε ο Φράιλινγκ τονίζοντας ότι είναι πιθανόν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Ουκρανίας και της Ρωσίας να υποστούν κυρώσεις, κάτι που θα μπορούσε να σημάνει ότι οι δύο χώρες δεν θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό έως το 2021.

Η ομάδα αναφοράς θα συζητήσει το θέμα της παραβίασης του καταστατικού και από την Ουκρανία και από τη Ρωσία στη συνεδρίασή του την προσεχή εβδομάδα. Στη συνέχεια μια προειδοποιητική επιστολή θα συνταχθεί στη συνεδρίαση της Ομάδας Αναφοράς στις 12 Ιουνίου.

Ο Φράιλινγκ δεν διευκρίνισε τη μορφή των κυρώσεων, αλλά δήλωσε ότι το καταστατικό παρέχει μια σειρά κυρώσεων, από ένα πρόστιμο και την ανάκληση της χρηματοδότησης από χορηγούς έως την αναστολή της συμμετοχής στον διαγωνισμό για περίοδο έως τριών ετών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter