Eurovision 2024: Ανατροπή στον τρόπο ψηφοφορίας – Τι αλλάζει

Eurovision 2024: Ανατροπή στον τρόπο ψηφοφορίας – Τι αλλάζει

Αναδιαμορφώνεται το σύστημα ψηφοφορίας ενόψει του τελικού της Eurovision 2024 που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, σύμφωνα με απόφαση των υπευθύνων.

Μέχρι φέτος, η διαδικασία ψηφοφορίας επέτρεπε στους τηλεθεατές να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους συγκροτήματα μόνο μετά την ολοκλήρωση όλων των εμφανίσεων, στους ημιτελικούς και τον τελικό.

Εάν προχωρήσουν οι αλλαγές η ψηφοφορία θα ξεκινήσει με την έναρξη του φετινού διαγωνισμού, επιτρέποντας στους φανς να ψηφίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια.

 

Παράλληλα, οι θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό, όπως οι ΗΠΑ, αναμένεται πλέον να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαδικασία ψηφοφορίας.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι επεξεργάζονται να δοθεί 24ωρο περιθώριο για να ψηφίσουν πριν από κάθε ένα από τα τρία ζωντανά σόου, μια απόφαση που η εκτελεστική παραγωγός Ebba Adielsson πιστεύει ότι θα προωθήσει ένα πιο περιεκτικό περιβάλλον για τους διεθνείς οπαδούς.

«Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να εμπλακούν οι θεατές από την αρχή», εξήγησε η Adielsson, τονίζοντας την επιθυμία να επιτραπεί η άμεση ψηφοφορία για τις αγαπημένες ερμηνείες.

Μια ακόμη σημαντική εξέλιξη είναι ότι  οι Big Five (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), μαζί με τη διοργανώτρια Σουηδία, που παραδοσιακά εξασφάλιζαν θέσεις στον τελικό λόγω της σημαντικής οικονομικής συνεισφοράς τους στο διαγωνισμό, θα παρουσιάσουν τώρα τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των ημιτελικών. Αυτή η προσαρμογή προσφέρει στις χώρες αυτές μια πιο πρώιμη ευκαιρία για να παρουσιάσουν τα έργα τους, συγκεντρώνοντας ενδεχομένως ευρύτερη υποστήριξη πριν από τον τελικό.

Διαβάστε επίσης:

Μαρίνα Σάττι: Πετύχαμε εξάρες

Εurovision 2024: Το «Ζάρι» που… διχάζει – Πώς σχολίασε το Twitter το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter