Eurovision 2024: Το Nemo από την Ελβετία με το «The Code» ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού

Eurovision 2024: Το Nemo από την Ελβετία με το «The Code» ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού
Nemo of Switzerland performs the song The Code during the Grand Final of the Eurovision Song Contest in Malmo, Sweden, Saturday, May 11, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)

Το Nemo από την Ελβετία είναι ο μεγάλος νικητής του αποψινού Τελικού της Eurovision 2024 με το τραγούδι «The Code», ένα κομμάτι που μιλά για για την προσωπική αναζήτηση μέχρι να βρεις το ποιος/ποια/ποιο είσαι.

Το «The Code», είναι ένα μείγμα ποπ, ραπ και του Μαγικού Αυλού του Μότσαρτ και περιγράφει λεπτομερώς το ταξίδι του σταρ προς την αποδοχή της μη δυαδικής του ταυτότητας.

H επιλογή του εκπροσώπου της χώρας έγινε από ελβετική επιτροπή η οποία άκουσε περίπου 420 διαφορετικούς καλλιτέχνες που κατέθεσαν τα τραγούδια τους.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο Malmo Arena, παρακολούθησαν ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που περιλάμβανε κίνηση, εξαιρετικά φωνητικά και πολλά φώτα.

Ποιος είναι το Nemo

Γεννημένος το 1999 στο Μπίελ, μια μικρή δίγλωσση πόλη της Ελβετίας, το Νέμο παίζει βιολί, πιάνο και ντραμς από μικρό παιδί. Το 2016, το Nemo έγινε διάσημος εν μια νυκτί μέσω μιας εμφάνισής του στο SRF Virus (#Cypher), η οποία έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, ο ίδιος κυκλοφόρησε δύο EPs και επτά τραγούδια μπήκαν απευθείας στο επίσημο Swiss Singles Chart.

Το 2020, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision, σηματοδότησε την αρχή μια περίοδος αλλαγής για το Nemo, όταν άρχισε να γράφει και να κάνει παραγωγές για άλλους καλλιτέχνες, και επίσης άρχισε να κυκλοφορεί τραγούδια στα Αγγλικά. Στη μουσική του, το Nemo ασχολείται με θέματα όπως η ταυτότητα φύλου, η ψυχική υγεία και η εύρεση της θέσης του ατόμου σε αυτόν τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision είχαμε δύο non-binary καλλιτέχνες, το Nemo της Ελβετίας και το Bambie Thug από την Ιρλανδία.

Έχουν περάσει πλέον 36 χρόνια από την τελευταία φορά που η Ελβετία κέρδισε τη Eurovision και το Nemo να είναι ο λόγος που η χώρα θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2025.

Η πεντάδα:

  • Ελβετία
  • Κροατία
  • Ουκρανία
  • Γαλλία
  • Ισραήλ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter