Eurovision 2024: Το παράδοξο με τους βαθμούς του Ισραήλ

Eurovision 2024: Το παράδοξο με τους βαθμούς του Ισραήλ

Η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024 συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη, καθώς η παρουσία της χώρας έγινε στη σκιά του αιματοκυλίσματος στη Γάζα.

Ο β’ ημιτελικός και ο τελικός στον οποίον συμμετείχε η Εντάν Γκολάν με το «Hurricane» σημαδεύτηκαν από γιουχάρισμα τόσο εντός όσο και εκτός της αρένας στο Μάλμε της Σουηδίας όπου φιλοξενήθηκε ο μουσικός διαγωνισμός, με την EBU να χρησιμοποιεί μέχρι και σύστημα anti-booing για να μην περάσουν οι αποδοκιμασίες στη μετάδοση.

Το «Hurricane» κατάφερε να συγκεντρώσει 323 στο Televoting γεγονός που έφερε την Εντάν Γκολάν στην 5η θέση, ωστόσο αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει μία λεπτομέρεια σχετικά με την ψηφοφορία και τα αποτελέσματα που αφορούν το Ισραήλ μέσω… Αγίου Μαρίνου. Συγκεκριμένα, η χώρα των 33.000 κατοίκων, η οποία είχε τοποθετηθεί στον β’ ημιτελικό μαζί με την Εντάν Γκολάν, δεν έδωσε ούτε ένα βαθμό στη συμμετοχή του Ισραήλ.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα από το eurovisionworld.com, οι ψήφοι από τον Άγιο Μαρίνο στον ημιτελικό (όπου γίνεται μόνο μέσω televoting) πήγαν σε Ελβετία (12άρι), Ολλανδία (10άρι), Αρμενία (8άρι), Δανία (7άρι), Τσεχία (6άρι), Νορβηγία (5άρι), Μάλτα (4άρι), Λετονία (3άρι), Αλβανία (2άρι) και άσο στην Εσθονία.

Πώς ψήφισε ο Άγιος Μαρίνος στον Β’ Ημιτελικό / Eurovisionworld.com

Δύο ημέρες αργότερα, στον τελικό του Σαββάτου, βλέπουμε τον Άγιο Μαρίνο (σύμφωνα με τα στοιχεία του eurovisionworld.com) να δίνει 12άρι μέσω Televoting στο… Ισραήλ.

Οι ψήφοι που έδωσε ο Άγιος Μαρίνος (Επιτροπές και Televoting) στον Τελικό / Eurovisionworld.com

 

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2024: Το Νemo πήρε το τρόπαιο, η Γκολάν τις… ψήφους του κοινού – Πώς εξηγείται η πρωτιά

Μαρίνα Σάττι: Πώς ψήφισαν οι χώρες το «Ζάρι» – Οι βαθμοί που πήρε η Ελλάδα

Eurovision 2024: Mεγάλος νικητής η Ελβετία – Το Nemo κέρδισε το κοινό με το «The Code»

Eurovision 2024: Ραγδαίες εξελίξεις με την Ελλάδα και άλλες χώρες να μην εμφανίζονται στην παρέλαση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter