Eurovision: Με Demy και This is Love η Ελλάδα στον πρώτο ημιτελικό, στις 9 Μαΐου

Eurovision: Με Demy και This is Love η Ελλάδα στον πρώτο ημιτελικό, στις 9 Μαΐου

Στη 10η θέση του πρώτου ημιτελικού της Eurovision εμφανίζεται η Ελλάδα, με την Demy και το This is Love, σε σύνθεση – παραγωγή του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους των Romy Papadea και John Ballard. Τόσο ο πρώτος ημιτελικός, την Τρίτη 9, όσο και ο δεύτερος, την Πέμπτη 11 Μαΐου, θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ, σε απευθείας σύνδεση με το Κίεβο της Ουκρανίας, στις 10 το βράδυ, όπως επίσης και ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης, την ίδια ώρα, το Σάββατο, 13 του μήνα. 

Τη σκηνοθετική επιμέλεια και τη χορογραφία της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Στην 15η θέση του πρώτου ημιτελικού θα εμφανιστεί και η Κύπρος, με τον Hovig και το τραγούδι «Gravity», σε σύνθεση και στίχους Thomas G:Son.

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr

Στον σχολιασμό και την παρουσίαση των δύο ημιτελικών και του τελικού, θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τη βραδιά του τελικού, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, που έχει συμμετάσχει τρεις χρονιές στον διαγωνισμό της Eurovision, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Στους δύο ημιτελικούς, θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια των «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και της διοργανώτριας χώρας (Ουκρανία), τα οποία δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό.

Η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς

1ος ημιτελικός, Τρίτη 9 Μαΐου

1. Σουηδία

2. Γεωργία

3. Αυστραλία

4. Αλβανία

5. Βέλγιο

6. Μαυροβούνιο

7. Φινλανδία

8. Αζερμπαϊτζάν

9. Πορτογαλία

10. Ελλάδα

11. Πολωνία

12. Μολδαβία

13. Ισλανδία

14. Τσεχική Δημοκρατία

15. Κύπρος

16. Αρμενία

17. Σλοβενία

18. Λετονία

2ος ημιτελικός, Πέμπτη 11 Μαΐου

1. Σερβία

2. Αυστρία

3. ΠΓΔΜ

4. Μάλτα

5. Ρουμανία

6. Ολλανδία

7. Ουγγαρία

8. Δανία

9. Ιρλανδία

10. Σαν Μαρίνο

11. Κροατία

12. Νορβηγία

13. Ελβετία

14. Λευκορωσία

15. Βουλγαρία

16. Λιθουανία

17. Εσθονία

18. Ισραήλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter