Euroworking Group: Αισιόδοξη η Αθήνα παρά τις γερμανικές αντιδράσεις

Euroworking Group: Αισιόδοξη η Αθήνα παρά τις γερμανικές αντιδράσεις

Την αισιοδοξία της Κυβέρνησης ότι δεν θα χρειαστεί και νέα τηλεδιάσκεψη στο EWG και ότι θα δοθεί λύση εντός της ημέρας η οποία θα «ξεκλειδώνει» σύντομα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, εκφράζει κυβερνητική πηγή, παρά τις γερμανικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων δεν θα συνδεθεί με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Οι αρχικές πληροφορίες του documentonews.gr μιλούσαν για ενδείξεις εμπλοκής στη σημερινή επαναληπτική συνεδρίαση του EWG αφού η επιστολή του Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου, μέσω της οποίας η Αθήνα διαβεβαιώνει τους Θεσμούς ότι το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυντιαξούχους δεν θα δοθεί τα επόμενα έτη, κόλλησε για μια ακόμη φορά στις Γερμανικές αντιρρήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Βερολίνο, συνεπικουρούμενο από την Αυστρία, επιμένουν ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα επηρεάζουν το ελληνικό πρόγραμμα. Κυβερνητικό στέλεχος εκτιμά ότι πρόθεση των Γερμανών είναι να μετατεθεί χρονικά τόσο το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων όσο και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης την Άνοιξη του 2017.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter