Νέος γύρος για τα προαπαιτούμενα

EuroWorking Group: Δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση - Ανοιχτά τα θέματα στη σημερινή συνεδρίαση

Δεν ολοκληρώθηκε χθες η συζήτηση για τα ελληνικά θέματα στο EuroWorking Group.

Πηγές προσκείμενες στην υπό τον κ.Χουλιαράκη ελληνική αντιπροσωπία υποστήριζαν ότι έγινε παραγωγική συζήτηση για τρία θέματα:

- Αναπτυξιακή στρατηγική

- Ο Γαλλικός μηχανισμός σύνδεσης εξυπηρέτησης του χρέους και της οικονομικής μεγέθυνσης

- Η μεταπρογραμματική εποπτεία.

Η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και κυρίως στο πώς θα επιταχυνθεί η διαδικασία ώστε μέχρι τέλη Μαίου να είναι σε τέτοιο σημείο η υλοποίησή τους ώστε να μπορεί τότε να συνταχθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη η λεγόμενη «τεχνική συμφωνία» (Staff Level Aggreement) .

Οι ιδιωτικοποιήσεις, η ενεργειακή μεταρρύθμιση, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η εξίσωση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών στα ακίνητα και ο ΕΝΦΙΑ ήταν μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν, ενώ υπήρξε ιδιαίτερη συζήτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΣΦΑ (ανοίγουν σήμερα οι προσφορές), της Διεθνής Αερολιμήν ΑΕ (Ελ.Βενιζέλος) η οποία φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα εκ μέρους των θεσμών, η πώληση της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ .

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις προτάσεις που αφορούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Κρίσιμη για το θέμα κρίνεται και η συνάντηση που θα έχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με το νέο Γερμανό ομόλογό του κ. Σολτς

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.