EuroWorking Group: Δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση – Ανοιχτά τα θέματα στη σημερινή συνεδρίαση

EuroWorking Group: Δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση – Ανοιχτά τα θέματα στη σημερινή συνεδρίαση

Δεν ολοκληρώθηκε χθες η συζήτηση για τα ελληνικά θέματα στο EuroWorking Group.

Πηγές προσκείμενες στην υπό τον κ.Χουλιαράκη ελληνική αντιπροσωπία υποστήριζαν ότι έγινε παραγωγική συζήτηση για τρία θέματα:

– Αναπτυξιακή στρατηγική

– Ο Γαλλικός μηχανισμός σύνδεσης εξυπηρέτησης του χρέους και της οικονομικής μεγέθυνσης

– Η μεταπρογραμματική εποπτεία.

Η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και κυρίως στο πώς θα επιταχυνθεί η διαδικασία ώστε μέχρι τέλη Μαίου να είναι σε τέτοιο σημείο η υλοποίησή τους ώστε να μπορεί τότε να συνταχθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη η λεγόμενη «τεχνική συμφωνία» (Staff Level Aggreement) .

Οι ιδιωτικοποιήσεις, η ενεργειακή μεταρρύθμιση, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η εξίσωση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών στα ακίνητα και ο ΕΝΦΙΑ ήταν μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν, ενώ υπήρξε ιδιαίτερη συζήτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΣΦΑ (ανοίγουν σήμερα οι προσφορές), της Διεθνής Αερολιμήν ΑΕ (Ελ.Βενιζέλος) η οποία φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα εκ μέρους των θεσμών, η πώληση της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ .

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις προτάσεις που αφορούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Κρίσιμη για το θέμα κρίνεται και η συνάντηση που θα έχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με το νέο Γερμανό ομόλογό του κ. Σολτς

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter